Hesabım
    "Süper Mario Kardeşler Filmi" Gişe Yolculuğuna Rekorlarla Başladı!

    Amerika gişesinin zirvesine yerleşen film, küresel çapta en iyi animasyon film ve video oyunu uyarlaması açılışına imza attı.

    Universal Pictures

    "Süper Mario Kardeşler Filmi" 146.6 milyon dolar gibi çok başarılı bir açılış hafta sonu hasılatı ile Amerika gişesinin zirvesine yerleşirken, küresel gişede de rekorlara imza attı. Çarşamba günü vizyona giren filmin Amerika'daki toplam hasılatı 204.6 milyon dolar olurken, dünya çapında 377 milyon dolar açılış hasılatı elde etti.

    "Süper Mario Kardeşler Filmi" böylece, 2023'ün dünya çapında en iyi açılış yapan filmi olarak bu unvanı "Ant-Man and the Wasp Quantumania"nın elinden (225.3 milyon dolar) aldı. Filmin asıl önemli başarısı ise dünya çapında hem bir video oyunu uyarlaması için hem de bir animasyon film için açılış hasılatı rekorunu kırması oldu. Daha önce küresel çapta en iyi açılışa imza atan film 358 milyon dolar ile "Karlar Ülkesi 2"ydi.

    Film ayrıca ilk beş günlük açılış hasılatıyla Amerika gişesinde "Transformers: Revenge of the Fallen" (200 milyon dolar) filmini geçerek en iyi beş günlük Illumination hasılatını elde etti, "Kirpi Sonic"in tüm küresel hasılatını bir hafta sonunda kazandı ve geçen yılın en çok izlenen animasyon filmi "Minyonlar 2: Gru'nun Yükselişi"nin küresel açılış hasılatını ikiye katladı.

    Vizyona girdiği 11 ülkede tüm zamanların en iyi animasyon filmi açılışına, 42 ülkede ise en iyi video oyunu uyarlaması açılışına imza atan "Süper Mario Kardeşler Filmi" ülkemizde bu hafta vizyona girecek.

    Amerika gişesinin ikinci sırasında geçen haftaki gibi "John Wick 4" yer alıyor. Hafta sonu hasılatı 14.6 milyon dolar olan filmin toplam kazancı 147 milyon dolara yükseldi. Geçen haftanın gişe lideri "Zindanlar ve Ejderhalar: Hırsızlar Arasındaki Onur" ise 14.5 milyon dolarlık hafta sonu hasılatı ile üçüncü sıraya yerleşti.

    Ben Affleck imzalı "Air" de 14.5 milyon dolar açılış hasılatı ile "Zindanlar ve Ejderhalar"ı izlerken, Amerika gişesinin ilk beşini 3.3 milyon dolarlık hafta sonu hasılatı ile "Çığlık 6" tamamladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top