Hesabım
    ABD Box Office: "Super Mario" Zirvede, "Renfield" Çakıldı!

    Ari Aster imzalı "Beau is Afraid" de büyük bir başarıya imza attı...

    Beyazperde

    Geçtiğimiz hafta rekorlar kırarak ABD gişesinin zirvesine yerleşen "Süper Mario Kardeşler Filmi", vizyondaki ikinci haftasında %41'lik bir düşüş yaşamasına rağmen liderliğini korudu. Hafta sonunda 87 milyon dolar kazanan film böylece şimdiye kadar ikinci hafta sonunda en yüksek hasılata imza atan animasyon film oldu.

    "Super Mario Kardeşler Filmi"nin Amerika'daki toplam hasılatı şimdiden 347.8 milyon dolara yükseldi. Filmin dünya çapındaki hasılatı ise 678 milyon dolara ulaştı. Vizyon yolculuğunu tamamladığında toplam hasılatının 1 milyar doların üstünde olacağı tahmin ediliyor.

    Amerika gişesinin ikinci sırasına, 9.2 milyon dolarlık açılış hasılatıyla, Russell Crowe başrollü korku filmi "The Pope's Exorcist" (Şeytanın Düşmanı) yerleşti. Vatikan'ın baş şeytan kovucusu Peder Amorth'un gerçek güncesine dayanan film, ülkemizde 5 Mayıs'ta vizyona girecek.

    "John Wick 4" bu hafta sonu 7.9 milyon dolar kazanarak Amerika gişesindeki toplam kazancını 160 milyon dolara yükseltti ve gişenin üçüncü sırasına yerleşti. Dördüncü sırada ise beklenmedik bir film, Universal'ın korku komedi filmi "Renfield" var. Nicholas Hoult ve Nicolas Cage başrollü Drakula filmi 7.8 milyon dolar ile beklentilerin çok altında bir açılış hasılatına imza attı.

    Amerika gişesinin ilk beşini tamamlayan film 7.7 milyon dolarlık ikinci hafta sonu hasılatı ile Ben Affleck imzalı "Air" olurken, Ari Aster'in Joaquin Phoenix başrollü filmi "Beau is Afraid" de kendi alanında önemli bir başarıya imza attı.

    Aster'in "kabus komedisi" olarak tanımladığı A24 filmi sınırlı bir şekilde vizyona girdi. Yalnızca Los Angeles ve New York'ta 4 salonda gösterilen film, salon başına 80 bin doların üstünde hasılat elde ederek 2023'ün en başarılı bağımsız film açılışına imza attı ve yılın, salon ortalaması açısından en çok kazanan filmi oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top