Hesabım
    "Spider-Man: Across the Spider-Verse" Amerika Gişesini Salladı!

    Yılın en iyi ikinci açılışına imza atan film, beklentilerin üstündeki hasılatıyla gişenin zirvesine yerleşti.

    Sony Pictures

    Yılın en çok beklenen animasyon ve süper kahraman filmlerinden biri olan "Spider-Man: Across the Spider-Verse" Amerika gişesinde 120.5 milyon dolarlık büyük bir açılışa imza atarak zirveye yerleşti. Filmin yaklaşık 80 milyon dolar civarında bir hasılata imza atması bekleniyordu.

    Bu yıl beklentilerin üstünde hasılat elde ederek gişeyi sarsan ilk film "Across the Spider-Verse" değil. "The Super Mario Bros. Movie" de yaklaşık 130 milyon olarak tahmin edilen açılış hasılatının yerine 204 milyon dolar kazanarak Amerika gişesinde 2023'ün en iyi açılış hasılatını elde eden film olmuştu. "Across the Spider-Verse" ise ikinci sıraya yerleşti.

    "Across the Spider-Verse" aynı zamanda, animasyon filmler içinde tüm zamanların en iyi 6. açılışına imza attı. Serinin ilk filmi "Spider-Man: Into the Spider-Verse" Amerika gişesindeki ilk hafta sonunda 35 milyon dolar kazanmış, gişe yolculuğunu Amerika'da 190 milyon dolar, dünya çapında ise 384 milyon dolar ile tamamlamıştı.

    Geçtiğimiz haftanın gişe lideri olan "The Little Mermaid" bu hafta sonu 40.6 milyon dolar ile gişenin ikinci sırasında yerini aldı. Üçüncü sırada ise haftanın yeni filmlerinden "The Boogeyman" var. Stephen King'in aynı adlı kısa öyküsünden uyarlanan korku filmi 12.3 milyon dolar kazanarak açılışını üçüncü sırada gerçekleştirdi.

    "Guardians of the Galaxy Vol. 3" vizyondaki 5. haftasında 10.2 milyon dolar kazanarak dördüncü sırada yer alırken, "Hızlı ve Öfkeli 10" 9.2 milyon dolar kazançla beşinci sıraya yerleşti. Yılın en kazançlı filmi olan "Süper Mario Kardeşler Filmi" ise vizyondaki 9. haftasınnda ilk kez ABD Box Office listesinin ilk beşine giremedi. 3.4 milyon dolar kazançla altıncı sıraya gerileyen filmin Amerika'daki toplam kazancı 566 milyon doları aştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top