Hesabım
    Disney "Aslan Kral"dan Yeni Bir "Star Wars" Yaratmak İstiyor

    "Aslan Kral"ın hikaye evreni yeni projelerle genişleyecek...

    Disney

    Disney'in animasyon klasiklerinden canlı-aksiyon olarak uyarladığı son film olan "Küçük Deniz Kızı" gişedeki yolculuğunu başarıyla sürdürüyor. Diğer yandan Rachel Zegler ve Gal Gadot'lu Pamuk Prenses uyarlaması için heyecanlı bekleyiş de devam ediyor.

    "Aslan Kral", "Aladdin", "Güzel ve Çirkin", "Cinderella" gibi canlı aksiyon uyarlamalarına da imza atan Disney'in yakın gelecekte yeniden çekmek istediği bir animasyon klasiği kalmamış gibi görünse de stüdyo bu trendi bir şekilde sürdürmeye kararlı.Yani çok sayıda yeni devam filmi ve spin-off'lar yolda...

    Disney bu stratejiyi daha önce de denedi ancak beklediği başarıyı elde edemedi. Yüksek hasılat yapan filmlerin ardından gelen 2018'deki "Alice Through the Looking Glass" ve 2019'daki "Maleficent: Mistress of Evil" gibi filmler gişede hayal kırıklığı yarattı.

    Şimdi stüdyo bu yöntemi yeniden deneyecek. 2019 tarihli, fotogerçekçi CGI animasyon uyarlaması "Aslan Kral" dünya çapında 1.6 milyon dolar hasılat elde etmişti. Filmin başarısı "Moonlight"ın beğenilen yönetmeni Barry Jenkins'in yönetmen koltuğunda oturduğu "Mufasa: The Lion King" adlı öncül filme (prequel) onay çıkmasını sağladı.

    Walt Disney Pictures Başkanı Sean Bailey, bu hafta The New York Times'a verdiği bir röportajda, Mufasa filminin Aslan Kral serisi için planladıkları son film olmadığını belirtti. Bailey'in ifadesine göre Disney, Aslan Kral için "Star Wars" benzeri büyük, efsanevi bir sinematik evren yaratmak istiyor.

    "Eğer hikayeleri bulabilirsek gidebileceğimiz çok fazla yer var" diyen Bailey, henüz erken aşamalarında olan bu planın filmlerle mi yoksa dizilerle mi ilerleyeceği konusunda ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

    Seslendirme kadrosunda Seth Rogen, Aaron Pierre, Billy Eichner, John Kani gibi isimlerin yer aldığı "Mufasa: The Lion King" 5 Temmuz 2024'te sinema salonlarındaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top