Hesabım
    Amerika Gişesinde Hayal Kırıklıkları: "The Flash" & "Elemental"

    "The Flash" ABD Box Office'in zirvesine yerleşti.

    Warner Bros., Pixar

    Warner Bros. Pictures'ın "The Flash"ı ve Pixar'ın "Elemental"i Amerika gişesinde hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç ​​yaptı ve her iki filmin açılış hasılatı beklentilerin altında geldi.

    Ezra Miller liderliğindeki DC Comics uyarlaması, geçen hafta yapılan 70 milyon dolarlık tahminlere kıyasla yalnızca 55.1 milyon dolar kazandı. Eleştirmenlerden ve izleyicilerden karışık eleştiriler alan filmi küresel gişede ise 139 milyon dolarlık açılış yapması bekleniyordu ancak vizyona girdiği 78 ülkede toplam 75 milyon dolar elde etti.

    Pixar'ın "Elemental: Doğanın Güçleri" filminin ise 40 milyon dolarlık bir açılış hasılatına imza atması bekleniyordu. Ancak film 29.5 milyon dolar kazanarak, her biri 39 milyon dolar kazanan "Hadi Gidelim" ve "İyi Bir Dinozor" filmlerinin bile gerisinde kaldı ve Pixar'ın şimdiye kadarki en kötü açılış hasılatına imza attı.

    Amerika gişesinin ilk iki sırasına yerleşen "The Flash" ve "Elemantal"i, üçüncü hafta sonunda 27.8 milyon dolar kazanan "Spider-Man: Across the Spider-Verse" takip etti. Amerika hasılatını 280.4 milyon dolara yükselten filmin dünya çapındaki hasılatı ise 494 milyon dolara ulaştı.

    "Transformers: Rise of Beasts" 20 milyon dolar ile dördüncü sıraya yerleşirken,"The Little Mermaid" 11.6 milyon dolarla ABD Box Office listesinin ilk beşini tamamladı.

    Haftanın yeni filmlerinden olan Wes Anderson imzalı "Asteroid City" ise New York ve Los Angeles'taki sınırlı gösterimlerinden toplamda 790 milyon dolar kazandı ve gişenin 10. sırasına yerleşti. "Asteroid City"nin salon başına ortalama kazancı 132.211 dolar, bu da 2016'daki "La La Land"den sonra görülen en iyi sınırlı gösterim ortalaması.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top