Hesabım
    Robert Downey Jr. Hangi "Black Mirror" Bölümünü Sinemaya Uyarlamak İstedi?

    Yıldız oyuncu film haklarını 2013'te satın aldı...

    .

    Distopik antoloji serisi "Black Mirror"ın ilk sezonundaki üçüncü ve son bölüm olan The Entire History of You genellikle dizinin en iyi bölümleri arasında anılıyor. Bölüm, kullanıcıların gördüğü ve duyduğu her şeyi kaydeden bir implant sayesinde anıların artık sınırlı bir kavram olmadığı, böylece iyi ya da kötü, hayatlarından herhangi bir olayı yeniden yaşamalarına izin verdiği yakın geleceğin kasvetli bir tasvirini sunuyor.

    The Entire History of You, dizi için bir dönüm noktası oldu ve popüler kültür üzerinde silinmez bir etki bırakması uzun sürmedi. Bölüm ilginç bir şekilde, dizinin yaratıcısı Charlie Brooker tarafından yazılmayan tek bölüm olma özelliğini de taşıyor. Bu bölümü "Succession"ın yaratıcısı Jesse Armstrong kaleme almıştı.

    Black Mirror

    O zamanlar Armstrong, İngiliz komedi şovlarındaki çalışmalarıyla tanınıyordu ve distopik bilim kurguya geçişi oldukça beklenmedikti. Ancak, bu riskin karşılığını aldı - sadece bölümün olumlu karşılanması nedeniyle değil, aynı zamanda olası bir büyük ekran uyarlaması haklarını elinde tuttuğu için.

    Armstrong bu ayrıcalığı kullanmak için hiç vakit kaybetmedi ve 2013'te, yapımcılığını Robert Downey Jr.'ın üstleneceği The Entire History of You'nun Hollywood'a taşınacağı doğrulandı. Ama o dönemde "Entire History of You"dan uyarlanacak gerilim filmiyle ilgilenen tek Hollywood yıldızı Robert Downey Jr. değildi.

    Yönetmenlik ve yapımcılık yapan George Clooney de Armstrong'un senaryosuyla ilgileniyordu. Armstrong, basitçe bölümü daha büyük bir bütçeyle yeniden anlatmak yerine, yakın gelecekte bozulan bir evliliğin anlatısal temelini yeni fikirleri ve temaları keşfetmek için bir başlangıç ​​noktası olarak kullanmayı amaçlamıştı.

    Filmin olay örgüsü, ölen karısıyla geçen zamanını yeniden yaşamak için teknolojiyi kullanan ve bu süreçte onunla ilgili anılarını parçalayan karanlık bir sırrı ortaya çıkaran yas tutan bir kocaya odaklanacaktı.

    Oldukça ilgi çekici görünmesine rağmen, Robert Downey Jr.'ın film haklarını satın almasının üstünden 10 yıl geçti ve proje geliştirme aşamasından hiçbir zaman çıkamadı. Armstrong 2018 yılındaki bir röportajında Entire History of You'yu beyaz perdeye uyarlama konusundaki niyetinin devam ettiğini belirtmişti. Kim bilir belki ödüllü dizi "Succession" ile elini güçlendiren Armstrong, dizinin final yapmasıyla birlikte çok istediği bu proje için yeniden çalışmaya başlayabilir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top