Hesabım
    Insidious: The Red Door, Indiana Jones'u Zirveden İndirdi

    "Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı" Amerika gişesinin yeni lideri oldu.

    .

    Geçtiğimiz hafta 60 milyon dolarla beklentilerin altında bir açılış hasılatına imza atan ama yine de Amerika gişesinin liderliğini ele geçiren "Indiana Jones and the Dial of Destiny" (Indiana Jones ve Kader Kadranı) vizyondaki ikinci hafta sonunda 26.5 milyon dolar kazanarak ikinci sıraya geriledi. Filmin %58 oranındaki ikinci hafta düşüşü, seri içindeki en kötü düşüş oldu.

    Bu hafta sonunda Amerika gişesinin zirvesine, 32.7 milyon dolarla açılış yapan "Insidious: Red Door" (Ruhlar Bölgesi: Kırmızı Kapı) yerleşti. Eleştirmenlerden geçer not alamayan filmde karşı korku filmi izleyicileri daha toleranslı, bu da filmin beklentilerin ötesinde bir hasılat elde etmesiyle sonuçlandı.

    İnanç temelli bir biyografi filmi olan, Jim Caviezel başrollü "Sound of Freedom" 18.2 milyon dolarla üçüncü sırada yer alırken iki büyük animasyon filmi ABD Box Office'in ilk beşini tamamladı.

    Disney ve Pixar'ın imzasını taşıyan "Elemental" 9.6 milyon dolarla dördüncü sırada yer alıyor. Gişe yolculuğuna, diğer Pixar filmleriyle kıyaslanamayacak kadar kötü bir başlangıç yapan film, vizyondaki bir ayın sonunda Amerika'daki toplam hasılatını 109.2 milyon dolara çıkarmayı başardı. Dünya çapındaki hasılatı ise 251 milyon dolar, ancak 200 milyon dolar bütçeli bir film için bu başarılı bir sonuç değil.

    Sony Pictures Animation imzalı "Spider-Man: Across the Spider-Verse" ise vizyondaki altıncı haftasında 8 milyon dolar kazanarak beşinci sırada yer alıyor. Amerika'daki toplam hasılatını 357 milyon dolara yükselten film, dünya çapında ise 642 milyon dolar kazandı ve 2023'ün ilk yarısında en yüksek gişe hasılatı elde eden 4. film oldu.

    2023'ün İlk Yarısında En Çok Kazanan Filmler

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top