Hesabım
    Taika Waititi'den "Thor 5" Açıklaması: Hela'dan Daha Güçlü Bir Kötüye İhtiyacımız Var

    "Thor: Love and Thunder"ın karışık eleştiriler almasının ardından Waititi'nin geri dönüp dönmeyeceği belli değil.

    Marvel Studios

    Taika Waititi'nin 2017 tarihli "Thor: Ragnarok" filmi, Kenneth Branagh ve Alan Taylor imzalı ilk iki solo filmi genellikle pek beğenilmeyen "Thor" serisinin kurtarıcısı olarak görülmüştü. Film, seriye Waititi'nin daha komik ve ezoterik stilini getirerek Thor'a (Chris Hemsworth) yaklaşımı değiştirdi ve dünya çapında 855 milyon dolarlık hasılatla serisinin en iyi filmi olmayı başardı.

    Marvel, geçen yıl gösterime giren dördüncü film “Thor: Love and Thunder” için Waititi'yi yeniden işe aldı ancak bu film; tonu, senaryosu, şakaları ve görsel efekt kalitesiyle ilgili karışık eleştiriler aldı ve "Ragnarok"un aksine pek iyi karşılanmadı.

    Serinin buradan sonra nereye gittiği belli değil, ancak ScreenRant'in aktardığına göre Waititi, beşinci bir Thor filmi olursa Gök Gürültüsü Tanrı'sının Cate Blanchett'in "Ragnarok"taki Hela karakterinden daha güçlü bir karakterle yüzleşmesini istiyor:

    "Ona yapacak ne kaldı? Karakterin gelişimi devam ediyormuş gibi hissettiren bir şey olmalı, ama yine çok eğlenceli bir şekilde ve yine ona, üstesinden gelmesi gereken engeller vermeli. Hela'dan daha zayıf bir kötü karakterimiz olabileceğini düşünmüyorum. Oradan ileriye bir adım atıp bir şekilde daha zorlu bir kötü karakter eklememiz gerektiğini hissediyorum."

    "Thor: Love and Thunder"da Thor, Christian Bale'in canlandırdığı Tanrı Kasabı Gorr karakteriyle yüzleşmişti. Filmin aşırı eğlenceli tonunun, aslında Thor'un karşısına çıkan en güçlü ve karanlık rakiplerden biri olan Gorr'a hak ettiği hikayeyi sunmaması da filme yöneltilen başlıca eleştirilerden biriydi.

    Waititi ayrıca, olası bir devam filminde çeşitli dünyalardan daha tuhaf canavarların ve varlıkların tanıtımını görmek isteyeceğini söylüyor. Chris Hemsworth ise, daha önce yaptığı bir açıklamada beşinci filmle role geri dönme konusunda, izleyicilerin ekranda onu görüp "gözlerini devirme noktasına gelecek kadar bitkin olmadığından" emin olmak istediğini belirtmişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top