Hesabım
    "Bir Zamanlar Gelecek: 2121" Ödüllere Doymuyor!

    Distopik bilim kurgu filmi, dünya festivallerinde kazandığı ödüllere bir yenisini daha ekledi.

    .

    Türkiye’nin ilk uzun metraj kadın bilim kurgu ve distopya yönetmeni ünvanına sahip Serpil Altın’ın filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” ödüllere doymuyor.

    Film, Avusturalya’da gerçekleşen 4. Sidney Bilim Kurgu Film Festivali’nde Ron Cobb En İyi Film Ödülü'nü kazanırken; İtalya’da gerçekleşen ve Avrupa'nın Sundance Film Festivali olarak anılan 6. Not Film Festivali’nde Serpil Altın En İyi Yönetmen Ödülü'nü kazandı.

    Sidney Bilim Kurgu Film Festivali, Avustralya'nın önde gelen bilim kurgu ödülünü kazanan filmin yeraltı toplumundaki aile dinamiklerine dair karanlık ve komik bir distopya hikayesini oldukça özgün bir konseptte anlattığını vurguladı.

    Türkiye’nin ilk sürdürülebilir film girişimi olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Serpil Altın’ın, yapımcılığını ve eş senaristliğini Korhan Uğur’un yaptığı filmi oyuncu kadrosunda; Selen Öztürk, Çağdaş Onur Öztürk, Ayşenil Şamlıoğlu ve Sukeyna Kılıç yer alıyor.

    “Bir Zamanlar Gelecek: 2121”in konusu ise şöyle: Gelecekte iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Bu sistemde yaşayan ailenin hayatı yeni bebek haberiyle değişir.

    "Bir Zamanlar Gelecek: 2121" geçtiğimiz aylarda da Amerika’da gerçekleşen 19. Phoenix Uluslararası Horror and Sci-Fi Film Festivali’nde de “En İyi Bilim Kurgu Film”, İngiltere’de gerçekleşen 23. Londra Uluslararası Bilim Kurgu ve Fantastik Film Festivali’nde “En İyi Uzun Metraj Bilim Kurgu” ve İtalya’da düzenlenen Uluslararası 7. Cinema d’iDEA Kadın Yönetmenler Festivali’nden “En İyi Film” ödüllerinin sahibi olurken filmin kadın oyuncusu Selen Öztürk de “En İyi Oyuncu” ödülünü kazanmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top