Hesabım
    Yeni Açlık Oyunları Filmi, Orijinal Serinin Hangi Büyük Hatasından Kaçındı?

    Yönetmen Francis Lawrence, seriyle ilgili en büyük pişmanlığından ders aldığını açıkladı.

    Lionsgate

    Önümüzdeki ay Açlık Oyunları'nın serisinin yeni filmi sinemalarda olacak. Suzanne Collins'in aynı adlı romanından uyarlanan bir ön film olan "Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı" Panem'in zalim başlanı Coriolanus Snow'un gençlik yıllarını ve 12. Açlık Oyunları'nı anlatıyor.

    Film, uzun bir romandan uyarlanmasına rağmen tek film olarak izleyicilerle buluşacak. Bu durum, hem filmi hem de Jennifer Lawrence'lı Açlık Oyunları serisinin son üç filmini yöneten Francis Lawrence'ı oldukça memnun etmiş görünüyor. Çünkü yönetmen serideki en büyük pişmanlığının, Açlık Oyunları'nın final bölümü olan "Alaycı Kuş"u ikiye bölmek olduğunu söyledi.

    2014 Kasım'ında "Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 1" vizyona girdi ve dünya çapında 755 milyon gibi etkileyici bir hasılata erişti. Bununla birlikte bazı hoşnutsuzluk mırıltıları vardı ve serinin son filmi "Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2" de başarılı bir performans sergilemesine rağmen, dünya çapında yaklaşık 100 milyon dolar geride kaldı. Bu, hayranların final için bir yıl boyunca beklemeye istekli olmadığını ve sonuç olarak romanın bazı yönlerinin gereksiz yere uzatıldığını hissettiklerini gösterdi.

    Aslında Lawrence ve Lionsgate herkesin yaptığını yapıyordu. "Harry Potter ve Ölüm Yadigarları" serinin son, uzun kitabını iki bölüme ayırmıştı, ancak aksiyon ağırlıklı kitabın bunu hak ettiğine dair bazı argümanlar vardı. Ayrıca seri, on yıl süren tutarlı çıkışı nedeniyle büyük miktarda iyi niyete sahipti. Daha sonrasında "Alacakaranlık Şafak Vakti" için aynı şey yapıldığında ise kaşlar kalktı. Açlık Oyunları, o dönemde bu trendi devam ettiren üçüncü büyük seri oldu.

    "Tamamen pişmanım. Herkesin öyle olduğundan emin değilim ama ben kesinlikle öyleyim." diyen yönetmen Lawrence şunları söylüyor:

    "Geriye dönüp baktığımda ve tüm tepkileri dinledikten ve hayranların, eleştirmenlerin ve ayrılıktaki insanların öfkesini hissettikten sonra bunun sinir bozucu olduğunu fark ettiğimi fark ettim. Ve bunu anlayabiliyorum.

    Diğer filmlerde olduğundan çok daha fazlasını perdede görüyoruz çünkü son kitapta yaklaşık 4 saatlik ekran süresine ulaşıyorsunuz. Ama bir televizyon bölümü, eğer heyecan verici bir noktada biterse, yalnızca bir hafta beklemek zorundasınız ya da hepsini bir anda izleyip hemen bir sonraki bölüme geçebilirsiniz. Ancak insanları bir yıl bekletmek bence samimiyetsiz geldi, öyle olmasa da. Niyetimiz samimiyetsiz olmak değildi."

    Her ne kadar "Kuşların ve Yılanların Şarkısı" 156 dakikayla bugüne kadarki en uzun Açlık Oyunları filmi olacak olsa da Lawrence, telafi olarak aynı şeyin tekrar olmasına izin vermeyi reddetti. "Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı" 17 Kasım'da sinemalarda!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top