Hesabım
    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2
     Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2
    20 Kasım 2015 Sinemada | 2s 17dk | Macera, Bilim Kurgu, Savaş Filmi
    Yönetmen Francis Lawrence
    |
    Senarist Danny Strong, Peter Craig
    Oyuncular: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
    Orijinal adı The Hunger Games - Mockingjay: Part 2
    Üyeler
    4,0 496 Puanlama, 21 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Katniss Everdeen, Panem halkıyla tam donanımlı hazırlandıkları savaş içerisindeyken Başkan Snow ile karşı karşıya gelir. Panem halkının özgürlük mücadelesini kazanmasına yardımcı olmak için Katniss’ın yakın arkadaşları Gale, Finnick, Peeta ve bir grup hayatlarını tehlikeye atarak 13. Bölge’den ayrılırlar. Atıldıkları bu tehlikeli görevin amacı Başkan Snow’a suikast düzenlemektir. Başkan Snow’un aklındaki tek şey Katniss’i yok etmekten başka bir şey değildir. Düşmanlar, tehlikeli tuzaklar ve hayatındaki tercihler, bu mücadelede hiçbir zaman olmadığı kadar zorlu olacaktır. Bu zamana kadar hayatta kalma savaşı veren Katniss, artık geleceğe yön verebileceğini fark eder.

    İlk filmi büyük ilgiyle karşılanan The Hunger Games serisinin dördüncü filmi. Seri, ilk filmin ardından yönetmen koltuğunda bir değişime giderek I Am Legend filminin yönetmeni Francis Lawrence'ın denetimine bırakıldı.

    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2, Peter Craig ve Danny Strong’un senaryosunu yazdığı filmin oyuncu kadrosunda, Oscar ödüllü Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Oscar ödüllü Philip Seymour Hoffman, Jeffrey Wright, Willow Shields, Sam Claflin, Jena Malone, Stanley Tucci ve Donald Sutherland bulunuyor. Seriye Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1’de katılan oyuncular ise Oscar ödüllü Julianne Moore, Mahershala Ali, Natalie Dormer, Wes Chatham, Elden Henson ve Evan Ross.

     

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2

    Açlık oyunları’nda son mücadele

    Yazar: Murat Tolga Şen
    Alacakaranlık ile başlayan bir furya bu… Tür sosuna bulanmış çoksatan gençlik romanlarını filme çekmek… Tutanı (The Maze Runner) var tutmayanı (The Host) var ancak bir izleyici olarak türe oldukça mesafeli olduğumu söyleyebilirim. Çünkü bir bilim kurgu ya da fantastik film izlediğimde perdede görmek istediğim son şey aklı karışık genç romantizmi oluyor. Öte yandan günümüzde sinemaya gidenlerin yaş aralığı 15-25 yaştan ibaret ve bu filmlerin de iyi gişe yaptığı da ortada.O zaman hiç olmazsa eli yüzü düzgün örnekler karşımıza çıksın diye umut ediyorum. Açlık Oyunları’nın ilk filminde oldukça sıkılmıştım. Running Man’dan ve Battle Royal’den esinlenilmiş fikirlerle dolu bu gişe bombası bana göre oldukça sıkıcı bir başlangıç filmiydi. Pleasentville gibi sakin, sevimli bir film çekmiş olan yönetmen Gary Ross’un bu projeyi çok da benimsemediği ortadaydı.2. filmde yönetmen koltuğuna Constantine 
    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Türkçe Altyazılı Final Fragman 1:46
    Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 2 Türkçe Altyazılı Final Fragman
    106.861 gösterim

    Ekstra Videolar

    2015'in En Popüler 10 Filmi! 0:41
    2015'in En Popüler 10 Filmi!
    3.396 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Jennifer Lawrence "Açlık Oyunları" Serisine Geri Dönmek İstiyor
    Haberler - Sanatçılar
    Lawrence, Katnis rolüne geri dönme potansiyeli hakkında olumlu konuştu.
    12 Haziran 2023 Pazartesi
    Yeni "Açlık Oyunları" Filminde, Başkan Snow'un Gençliğini Canlandıracak İsim Belli Oldu
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    "The Ballad of Songbirds and Snakes" adlı filmde genç Coriolanus Snow'u Tom Blyth canlandıracak.
    17 Mayıs 2022 Salı
    "Açlık Oyunları" Efsanesi Devam Ediyor!
    Haberler - Yapımdaki Filmler
    Açlık Oyunları'nın öncesini anlatacak olan "The Ballad of Songbirds and Snake" filminin 2023 Kasım'ında vizyona gireceği…
    29 Nisan 2022 Cuma
    ‘Açlık Oyunları’ Evreninin Yeni Filmi İçin 2022'de Sete Girilecek
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Orijinal serinin öncesini anlatacak proje için çalışmalar başladı
    6 Ağustos 2021 Cuma

    Oyuncular

    Jennifer Lawrence
    Rolü : Katniss Everdeen
    Josh Hutcherson
    Rolü : Peeta Mellark
    Liam Hemsworth
    Rolü : Gale Hawthorne
    Woody Harrelson
    Rolü : Haymitch Abernathy

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    KaliteTAKİP
    KaliteTAKİP

    Takipçi 873 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    5 Aralık 2015 tarihinde eklendi
    Öncelikle filme çok emek harcanmıştı ona şüphe yok. Filmi de beklentimi çok çok yüksek tutmadığım için fazlasıyla beğendiğimi söyleyebilirim. Kitaba uygun çekilmesi de gayet güzel. Ama filmde bir eksiklik bir yavanlık vardı. Bir türlü çözemedim bunu. Eksikliğin ne olduğunu bir filmde rahatça bulabiliyorsanız en azından onun düzeltildiğinde nasıl bir şey olacağını bilirsiniz. Ama eksiğin ne olduğunu ...
    Devamını oku
    Bi Ser Ü.
    Bi Ser Ü.

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    28 Kasım 2015 tarihinde eklendi
    Yazı bol spoiler içerir ona göre:) öncelikle Filmin harika bir kurgusu var. Çok kısaca anladığımı anlatıyım. Coin Yahudileri ve sermayeyi temsil ediyor (coin ingilizce madeni para demektir). Asıl düşman odur. Coin in giyimine de bakarsanız silik ve soft bir giyimi var. Yani hep arka planda ve kendini gizleyen. Ayrıca coin "iyilerin" içine karışıp onları yönlendirerek işini halleder. Onları da yeri gelince harcar ve ...
    Devamını oku
    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    18 Mart 2019 tarihinde eklendi
    İlk filmden de iyi, belki de sinema tarihinde yapılan en iyi kitap uyarlaması diyebileceğim, çok kaliteli bir film.
    Alp T.
    Alp T.

    Takipçi 301 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    21 Aralık 2015 tarihinde eklendi
    4 filmden ve 3 kitaptan oluşan efsane seri, Açlık Oyunları'nın sonuna geldik böylece. Son filmden bahsetmeden önce serinin kısa bir özetini geçmek istiyorum. İlk film oldukça sade ve basitti, kitabına bağlı kalınmadığı gibi kamera açıları da oldukça kötüydü. Ama oyun sahneleri akılda kalıcıydı. Devam filmiyse her halinden serinin en iyi filmiydi ve hem kitabına bağlı kalınmış hem okuyucuya göre daha yaratıcı ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Bu Film Hakkında

    'Açlık Oyunları' serisinin dördüncü filmi olan yapıt, serinin diğer filmleri gibi yazar Suzanne Collins'in çok satan romanından uyarlandı.

    Oyuncu

    Açlık Oyunları'nda Johanna Mason karakterini canlandıran Jena Malone'un iddalarına göre , asansördeki soyunma sahnesi gerçek bir otelde çekilmiş ve  çekim sırasında otel müşterilerine karşı her hangi bir önlem alınmamış.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı TME (The Moments Entertainment)
    Yapım yılı 2015
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 2 başlık
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2015, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2015.

    Yorumlar

    • agolhon
      Dünyanın en berbat filmi ilk okul çocuğu daha iyisini yazar şu filmin birde part part yapmışlar sanki dünyaları yazmışta şaheser.
    • Mockingjay
      Niye gülüyorlar anlamadım? Kitabın sonunda olanlar böyle ve çok da güzel. Velet derken ne dediğini de anlamadım kız gayet doğru söylemiş."Film iğrençti" yazmanın hiçbir anlamı yok.
    • Mockingjay
      Sen nasıl bi hayransın anlamadım? Kitapları okumadın mı? Film kitapla birebirdi.
    • Mockingjay
      Gerçekten bu film yada açlık oyunlarının diğer filmleri hakkında kötü yorumlar yazanların favori filmlerini çok merak ediyorum.Bilete verdiğiniz para hiç de boşa gitmemiştir merak etmeyin siz.Gayet güzel bir film izlemiş oldunuz.Ayrıca biri 3D görüntü kalitesi çok kötüydü demiş,büyük ihtimalle gittiğiniz sinemayla alakalı bi sorundur o. Çünkü ben Mall of İstanbul un sinemasında izledim ve görüntü kalitesi mükemmeldi.
    • Bi Ser ?.
      Yazı bol spoiler içerir ona göre:) öncelikle Filmin harika bir kurgusu var. Çok kısaca anladığımı anlatıyım. Coin Yahudileri ve sermayeyi temsil ediyor (coin ingilizce madeni para demektir). Asıl düşman odur. Coin in giyimine de bakarsanız silik ve soft bir giyimi var. Yani hep arka planda ve kendini gizleyen. Ayrıca coin "iyilerin" içine karışıp onları yönlendirerek işini halleder. Onları da yeri gelince harcar ve medyayı en iyi şekilde kullanır. Capitol amerika yı ve yine sermayeyi temsil eder.(capitol=capital sermaye ve başkent anlamında) Show un giyimi coin gibi soft değildir tam bir İngiliz amerikan dır. Capitol de yaşayan kitle seçkin ama uyutulan amerikan halkıdır. Moda, lüks, estetik vs ile uyutulur. (panem: uyutulan roma halkinin tek ilgi alani, yemek ve eglence) Bu uyutulanlar işte bu sebeple mıntıkalarda ezilenleri önemsemez. Ama bombaların çoluk çocuk gözetmeden bunların üstünde patlamasında görüleceği gibi bu umursamazlıklarının bedelini ağır öderler. Sıra geldiğinde sistem onları da göz ardı eder. Mıntıka emperyalist amerika nın elini attığı her yerdir. Irak, Suriye, Filistin, Afganistan vs. Mıntıkadakiler sömürülmekte ve birbirlerine düşürülmektedir. Aslında yaşamak için birbirleriyle savaşmaya mecburdurlar taki baş kaldırıp birleşinceye dek. Filmde medyanın algı yönetimi amacıyla kullanılması çok iyi işlenmiş. Savaşın ortasında bile medya herşeyi yönlendiriyor. Everdeen bizden biridir, hırsları, sapkın düşünceleri olmayan sadece huzur arayan mücadeleci biri. Yeni Dünya düzenini kuracaktır, mehdi gibi bişeydir (alaycı kuş Yeni Dünya olarak adlandırılan ABD'nin kuzey bölgelerinden Meksika'ya kadar uzanan çok uzun bir coğrafyada yaşamını sürdüren ötücü bir kuş. Peeta daki algı yönetimi ve şizofreni/paranoya da çok iyi işlenmiş. Algı yönetimi ile en yakın dostlarından bile şüphe eder hale gelmiş ve işin arkasındaki güçleri göremeyen ve bunun acısını çeken bir karakter. Bu açıdan izlenir çok şey çıkarılacak bir film.
    • Sinematurka
      ilkine göre hiç yakışmadı net
    • yeliz-gunes
      Tabi ki de Kitap Serisi daha başarılıydı ama zaten hep öyle olmaz mı? Kitaptaki konuyu perdeye aktaramazlar Filmin sonu hiç aşk dolu değildi, peeta ile katnissin aşk dolu sahnelerini görmek isterdim. Aksiyonda yoktu. Birtek Coin nin öldüğü sahnesi güzeldi..
    • Abdullah Y.
      walla çok kötü bi film kesinlikle çok kötü yakışmadı ilklere göre saçmalamışlar bence gitmeyin verdiğim paraya acıdım
    • G?rkan K.
      Yalnız muttalar yani zombi türü yaratıklar son kitapta da sıkca geçiyordu.
    • Selen g.
      bu kızı seviyorum.:)
    • Yaren H.
      oohooo finnick,prim,başkan joy ölecek..
    • kemalt
      2.sini heyecanla beklediğim film..
    • Taha Y.
      Bu Bölüm kan çıkacak gibi ^^
    • Ebubekir G.
      20 kasım 2015
    Back to Top