Hesabım
    Jeffrey Wright Başrollü Ödüllü Komedi "American Fiction"dan Fragman Yayınlandı

    Toronto Film Festivali'nin Seyirci Ödülü'nü kazanan film yayıncılık sektörünü ele alıyor.

    MGM ve Orion Pictures, Jeffrey Wright'ın başrolde olduğu yayıncılık sektörü hicvi “American Fiction”ın fragmanını yayınladı. Film, bu yılki Toronto Uluslararası Film Festivali'nde prömiyer yaptı ve çok iyi eleştiriler aldıktan sonra Halkın Seçimi Ödülü'nü de kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekti.

    Wright filmde, klişe ve saldırgan stereotiplere dayanan 'Siyah' eğlencesinden kâr elde eden düzenden bıkmış, hayal kırıklığına uğramış bir romancı ve üniversite profesörü olan Thelonious 'Monk' Ellison'ı canlandırıyor.

    Bir gece Monk, büyük bir sinirle, hayal edebileceği her Siyah klişesini içeren bir roman yazar. Temsilcisi takma adla yazılan bu romanı, Monk'un şimdiye kadar gördüğü en büyük teklifi yapan yayıncıya gönderir. Hızla basılan ve çok popüler olan roman Hollywood'un da dikkatini çekerken, Monk kendi yarattığı canavarla yüzleşmek zorunda kalır.

    Cord Jefferson tarafından yazılıp yönetilen filmde Jeffrey Wright'a; Tracee Ellis Ross, John Ortiz, Adam Brody, Keith David, Issa Rae, Sterling K. Brown, Erika Alexander, Patrick Fischler, John Ales ve Leslie Uggams eşlik ediyor.

    Toronto Film Festivali'nde Halkın Seçimi Ödülü'nü kazanan son 14 filmin 11'i En İyi Film Oscar'ına aday gösterildiği için "American Fiction"ın da Oscar için yarışması mümkün görünüyor. Yakın zamandaki kazananlar arasında “Nomadland” ve “Green Book”un yanı sıra “JoJo Rabbit”, “La La Land” ve “Belfast” gibi favori filmler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top