Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu

    11. Engelsiz Filmler Festivali sona erdi..

    .

    Bir arada film izlemenin birleştiriciliğinden ve herkesin kültürel yaşama katılma hakkına sahip olduğu gerçeğinden yola çıkarak 11. kez düzenlenen Engelsiz Filmler Festivali’nin, Ulusal Uzun Yarışma ve Kısa Film Yarışması’nda yarışan filmlerin ödülleri, 26 Ekim Perşembe günü Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşen Ödül Töreni’nde sahiplerini buldu.

    Sunuculuğunu komedyen Deniz Özturhan’ın üstlendiği Ödül Töreni’ne British Council’ın Direktörü Gill Caldicott, jüri üyeleri, festival konukları, festival sponsorları ve programda yer alan filmlerin konuklarının yanı sıra birçok davetli isim ile birlikte basın mensubu katıldı.

    Kısa Film Yarışması

    İlk olarak Seyirci Özel Ödülü’nün açıklandığı törende, Engelsiz Filmler Festivali izleyicilerinin oylarıyla Alireza Kazemipour’un yönettiği “Saç Kırıkları” filmi Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi oldu. Kısa Film Yarışması’nın ödülleri transmedya sanatçısı Çağlar Kimyoncu, Eye Film Museum kısa ve deneysel film sorumlusu Edith van der Heijde ve yönetmen Michael Achtman’ın yer aldığı seçici kurulu tarafından belirlendi. Yarışmada En İyi Senaryo ödülünün sahibi Seyirci Özel Ödülü’nü de kazanan “Saç Kırıkları” filminin senaristleri Alireza Kazemipour ve Solmaz Mortezavand, En İyi Yönetmen ödülünün sahibi “Elveda Gaston” filmiyle Victor Guilbaud ve En İyi Film ödülünün sahibi ise Houcem Slouli’nin yönettiği “Koşulsuz Tutku” filmleri oldu.

    Ulusal Uzun Film Yarışması’nın Kazananları

    Ulusal Uzun Film Yarışması’nda Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi Belmin Söylemez’in yönettiği “Ayna Ayna” filminin oldu. Ulusal Uzun Film Yarışması’nın ödülleri ise sinema yazarı Şenay Aydemir, kurgucu Selda Taşkın ve yapımcı Zeynep Ünal’ın yer aldığı jüri tarafından belirlendi. Ulusal Uzun Film Yarışması’nda ise En İyi Senaryo ödülünün sahibi yine Seyirci Özel Ödülü’nü de kazanan “Ayna Ayna” filminin senaristleri Belmin Söylemez ve Haşmet Topaloğlu, En İyi Yönetmen ödülünün sahibi “Iguana Tokyo” filmiyle Kaan Müjdeci ve En İyi Film ödülünün sahibi ise Belmin Söylemez’in yönettiği “Ayna Ayna” filmi oldu.

    Engelsiz Filmler Festivali, 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara'da Ankara'da Paribu Cineverse ANKAmall ile Goethe-Institut salonlarında ve “Kısa Film Yarışması” kapsamındaki 14 film ise eff2023.muvi.com adresi üzerinden sinemaseverlerle buluştu. Festival 4-5 Kasım tarihlerinde Eskişehir’de Cinema Pink Kanatlı AVM salonlarında izleyicilerle buluşmaya devam edecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top