Hesabım
    13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 17 Kasım'da Başlıyor!

    Festival bu yıl 17-23 Kasım 2023 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek.

    .

    13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali için geri sayım hızlandı. Festival bu yıl 17-23 Kasım 2023 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek. Akademik program ise her yıl olduğu gibi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde yapılacak.

    Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı; her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri bir araya gelecek. 13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 - 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 - 19.00 - 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için sadece 20 TL'ye bilet alabilecek.

    Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak

    Bu yıl film gösterimleri her yıl olduğu gibi Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9 film yarışacak.

    Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda 10 film yarışacak

    Yine Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmler Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda yerini bulacak. Bu bölümde 10 film yarışacak.

    Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışması ikinci yılında

    Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak.

    “Adalet Terazisi”

    'Adalet Terazisi' yine izleyiciye ulaşacak. 'Adalet Terazisi' bölümünde dünya sinemasının seçkin örneklerinden 14 film yer alıyor.

    Endüstri Günleri ‘VisionIST’ 5'nci kez

    18-22 Kasım 2023 tarihlerinde endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST 5'nci yılında Beyoğlu Metrohan'da gerçekleşecek. Toplam 21 etkinliğin olacağı programa katılım için festivalin web sayfası olan icapff.com adresinden akreditasyon formu doldurulması yeterlidir.

    Festival açılışı ve onur ödülleri takdimi 16 Kasım’da CRR'de

    Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. “Sinema Onur Ödülü” sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle “Akademik Onur Ödülü” Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye, 16 Kasım 2023 Perşembe akşamı festivalin açılış töreninde takdim edilecek.

    Törende, ayrıca; sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e “Sinemaya Katkı Ödülleri” verilecek.

    Jüri Üyeleri

    Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi; Yolande Zauberman, Anna Margarita Albelo, Carmen Gray, Melis Behlil ve Selen Öztürk'ten oluşuyor. Bu yıl jüri başkanlığını Yolande Zauberman yapacak.

    Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması Jürisi başkanlığını, Julie Rousson yapacak. Lalehan Öcal ve Serdar Orçin diğer jüri üyeleri olarak en iyi kısa filmi belirleyecek.

    13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması'nda yarışacak olan kısa filmler; İrem Akbal, Maxine Williamson ve Kasım Ördek'ten oluşan ön jüri tarafından seçildi.

    Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Film Yarışması'nın jüri başkanlığını Enis Rıza Sakızlı üstlendi. Diğer jüri üyeleri ise; Aslı Akdağ ve Yorgos Zois'den oluşuyor. Filmler; Ayşegül Selenga, Farhad Eyvazi ve Muhammed Beyazdağ'ın ön jüriliğinde seçildi.

    13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) jürisi; Aslı Ildır, Rıza Oylum ve Sezen Sayınalp'den oluştu. Ayrıca öğrenci jürisinde; Günsu Akçatepe, Merve Baba, Tulya Tuana Diplomat, İrem Varol ve Mert Baran Yeşilbahçe yer alıyor.

    Uluslararası Suç ve Ceza Film Festi̇vali̇ Uzun Metraj Film Program Di̇rektörü Franck Finance-Madureira Oldu!

    13. Uluslararası Suç ve Ceza Fi̇lm Festi̇vali̇’nin Uzun Metraj Fi̇lm Program Di̇rektörü Franck Finance-Madureira olduğu 2023 yılı başında duyurulmuştu. Franck Finance-Madureira, festivalin uzun metraj film programı ve jüri yapısını oluşturmak için Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ve Festival Direktörü Bengi Semerci ile yakın işbirliği içinde çalışacak.

    Sinema yazarı ve eleştirmeni olan Franck Finance-Madureira, Paris ve Lizbon’da yaşamaktadır. Fransızca yayınlanan FRENCHMANIA';nın baş editörüdür, TÊTU dergi ve web sitesi için sinema ve kültür yazıları yazmaktadır. Aynı zamanda 2010 yılında kurucusu olduğu Cannes Film Festivali, QUEER PALM'in başkanlığını sürdürmektedir.

    Festival filmleri ve program hakkında detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top