Hesabım
    13. Suç ve Ceza Film Festivali Başladı

    Adalet temasıyla her yıl düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen açılış töreniyle başladı.

    .

    13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen açılış töreniyle başladı. Festivalin açılış programını Pınar Altuğ Atacan ve Hakan Bilgin sundu.

    Festivalin 13. yılına gelene kadar birçok konuyu gündeme getirdiklerini anlatan festival başkanı Adem Sözüer açılış konuşmasında şunları söyledi: "Festivalin yapılmasında başta İstanbul Üniversitesi olmak üzere Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi gibi pek çok kurumun desteği var. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Farklı dünyaları adalet platformunda bir araya getirmek ve sorunlara adil bir çözüm bulmak amacıyla oluşturduğumuz Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin bu yıl 13'ncüsünü yapıyoruz.

    Geçmiş yıllarda, insanlık trajedileri son bulsun, keyfilik ve güç değil her alanda hukuk hakim olsun istedik. Ama maalesef ki şimdilerde trajediler daha da arttı. Bunları azaltmanın yollarından biri herkesin kendini ifade ettiği, faklı olsalar da birbiriyle konuşabildiği bir ortam oluşturmak. Bunun için de; ifade özgürlüğünün her yönüyle güvence altına alınması gerekir. İşte bu nedenle festivalimizin adalet platformunda dünyanın her köşesinden adalet filmlerini gösteriyor, akademik programımızda ifade özgürlüğünü konuşuyoruz."

    .

    Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali direktörü Bengi Semerci "Biz festivali, sadece her yıl biriktirdiğimiz aratarak çoğalan dostlarımızla gerçekleştiriyoruz. Destekleyenlere çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl festivalde gösterimde olacak filmlerin bir çoğu aynı zamanda kendi ülkelerinin Oscar adayları. 'Herkes İçin Adalet' demeye devam ediyoruz ama özellikle bu yıl ve bundan sonra herkes için sinema diyoruz." diye konuştu. Semerci, katılımcılara festival hakkında ayrıntılı bilgiler vererek konuşmasını sonlandırdı.

    Ödüller sahiplerine takdim edildi

    Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin her yıl verdiği onur ödülleri belli oldu. “Sinema Onur Ödülü” sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle 'Akademik Onur Ödülü' Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye takdim edildi. Şamlıoğlu konuşmasında "bu ülke değerler mezbahasıdır demişti zamanında bir hocam, bu festival sayesinde farkındalığımızı hatırladık" dedi. Kuçuradi teşekkür konuşmasında "İletişimin en iyi anlatım dili sinemadır" dedi.

    .

    Törende, ayrıca; sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e “Sinemaya Katkı Ödülleri” verildi. Hüseyin Şahin'in ödülü kendisine iletilmek üzere Necmettin Çobanoğlu'na iletildi.

    Festival filmleri ve program hakkında detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz: Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top