Hesabım
    ABD Box Office: "Wonka" Beklentileri Aşarak Zirveye Yerleşti

    Çılgın çikolatacı Willy Wonka'nın gençliğini anlatan film dünya çapında da büyük başarı elde etti.

    Warner Bros.

    Timothée Chalamet liderliğindeki müzikal film "Wonka" ABD'de gösterime girdiği ilk üç günde 39 milyon dolarlık bir hasılat elde ederek, ulaşması beklenen 35 milyon doları geride bıraktı ve gişenin liderliğini ele geçirdi.

    Paddington filmleriyle tanınan Paul King'in yönettiği film, bir hafta önce ABD dışı bazı ülkelerde gösterime girdiğinden, Amerika gişesindeki bu başarıyı elde etmeden önce küresel gişede yaklaşık 50 milyon dolar kazanmıştı. Eleştirmenlerden ve izleyicilerden geçer not alan filmin dünya çapındaki toplam hasılatı şimdiden 150 milyon doların üstüne çıktı.

    Üç haftadır ikinci sıradaki yerini koruyan koruyan Açlık Oyunları ön filmi "The Ballad of Songbirds and Snakes", bu hafta sonu 5.8 milyon dolar hasılat elde etti ve Kuzey Amerika'daki toplam hasılatını 145 milyon dolara çıkardı. Filmin sinema gösteriminin sonunda yaklaşık 160 milyon dolar hasılat elde etmesi bekleniyor, bu da onu serinin en düşük hasılat yapan filmi yapacak, ancak aynı zamanda 100 milyon dolarlık nispeten küçük bütçesi göz önüne alındığında küçük bir hit olacak.

    ABD gişesinin üçüncü ve dördüncü sırasını iki Japon filmi The "The Boy and the Heron" ve "Godzilla Minus One" alıyor. Yönetmen Hayao Miyazaki'nin geri dönüş filmi, ilk hafta sonunda elde ettiği muazzam başarının ardından, ikinci hafta sonunda 5.2 milyon dolar kazanırken, "Gozilla Minus One" vizyondaki üçüncü hafta sonunda 4.9 milyon dolar hasılat elde etti ve filmin toplam hasılatı 30 milyon doları aştı. Bu, iki yabancı dilde filmin üst üste ilk beşe girdiği ikinci hafta sonu oldu.

    Gişenin ilk beşini tamamlayan film ise 4 milyon dolar hasılat ile animasyon film "Trolls Band Together" oldu. Dünya çapındaki izleyiciler tarafından da sevilen filmin küresel hasılatı 190 milyon dolar sınırına yaklaşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top