Hesabım
    Alec Baldwin Kasıtsız Adam Öldürmeyle Suçlandı: 18 Ay Hapsi İsteniyor

    Baldwin "Rust" filminin setinde, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili olarak ikinci kez kasıtsız adam öldürmeyle suçlandı.

    .

    Alec Baldwin, 2021 yılında yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği "Rust" filminin setinde, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüyle ve yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili olarak ikinci kez kasıtsız adam öldürmeyle suçlandı.

    Baldwin geçtiğimiz yıl da aynı suçlamayla yüzleşmiş ancak o dönemde dava düşmüştü. Yeni suçlama, olayla ilgili yeni bir soruşturmanın sunulmasının ardından büyük jürinin tavsiyesi üzerine geldi.

    Baldwin'in, elindeki silahın değiştirilmiş olduğunu öne süren yeni kanıtları incelemek için başlangıçta ceza davasını düşüren New Mexico savcıları tarafından suçlanması bekleniyor. Beş aylık soruşturma, bir adli tıp uzmanının, silah ateşlendiğinde tetiği çekmediğini iddia eden Baldwin'in olayla ilgili anlatımıyla çelişen bir rapor yayınlamasıyla sonuçlandı.

    Aktör, yeniden başlayan dava sonucunda suçlu bulunması halinde, daha önce olduğu gibi 18 ay hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak. Avukatları Luke Nikas ve Alex Spiro, yaptıkları açıklamada, "Mahkemede geçireceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

    Alec Baldwin Hakkında İstenen Hapis Cezasının Süresi Düşürüldü

    2021 Ekim'inde yaşanan olayda, Baldwin'in çekimlerde kullanacağı ve aslında kuru sıkı olması gereken silah ateş almış, Ukraynalı görüntü yönetmeni Halyna Hutchins hayatını kaybetmiş, filmin yönetmeni Joel Souza ise yaralanmıştı. İfadelere göre, yardımcı yönetmen David Halls silahı Baldwin'e verdiğinde içinde gerçek mermi olmadığını söylemişti ancak olay yeri incelemesinde beş gerçek mermi bulundu ve bunların nasıl sete girdiği bilinmiyor.

    Baldwin ilk olarak Ocak 2023'te suçlandığında, savcılar Baldwin'in elindeki silahın gerçek mermilerle dolu olduğunu varsayması gerektiğini ve "silah güvenliğinin ilk kuralının asla ateş etme niyetinde olmadığınız birine silah doğrultmamak olduğunu" bilmesi gerektiğini iddia etti.

    Ayrıca, "[Gutierrez-Reed] daha fazla eğitim talep ettikten sonra" bile "çekimler başlamadan önce gerekli ateşli silah eğitimini" almayı da ihmal ettiği ve kazadan önce çok sayıda güvenlik ihlalini gidermeyi ihmal ettiği iddia edildi. Bir New Mexico güvenlik kurumu daha sonra çok sayıda "ciddi" güvenlik protokolü ihlali tespit etti ve prodüksiyona 100.000 dolar para cezası verdi.

    FBI'dan "Rust" Raporu: Alec Baldwin Tetiği Çekti!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top