Hesabım
    FBI'dan "Rust" Raporu: Alec Baldwin Tetiği Çekti!

    FBI raporu, Alec Baldwin'in iddialarının aksine silahın kazara ateşlenmediğini ortaya koydu.

    FBI adli tıp raporu, Alec Baldwin'in "Rust" film setinde rol icabı kullandığı silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olduğu trajik olay hakkındaki yeni bilgileri gün ışığına çıkardı. 

    Alec Baldwin, yaşanan korkunç olayın ardından ABC kanalı için verdiği yüzyüze ilk röportajda, yönetmen Joel Souza'yı yaralayan ve Hutchins'i öldüren silahın tetiğini kendisinin çekmediğini iddia etmişti. George Stephanopoulos’un sorularını cevaplayan Alec Baldwin, kendisinden senaryo gereği tetiği çekmesinin gerekmediğini onaylamasını isteyen Stephanopoulos'a "Tetik çekilmedi. Tetiği ben çekmedim.” diye karşılık verdi. Stephanopoulos’un "Yani tetiği hiç çekmedin mi?" sorusuna Baldwin'in yanıtı "Hayır, hayır, hayır, hayır. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem. Hiçbir zaman." oldu.

    Ancak ABC News tarafından elde edilen FBI adli tıp raporunda, vurulmayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Baldwin tabancanın tetiğini kendisinin çekmediğini ve tabancanın kazayla ateşlendiğini iddia etse de, FBI'ın kazara boşaltma testi, tabancanın tetiği çekmeden ateş edilemeyeceğini ortaya koydu. FBI raporunda, silahın "çalışan dahili bileşenler sağlam ve çalışır durumdayken tetiğe basılmadan ateş edilemeyeceği" belirtildi.

    Sahnede Silah Kullanılmasına Gerek Yoktu

    Olaydan bir ay sonra filmin senaryo süpervizörü Mamie Mitchell, Baldwin ve yapımcılara dava açarak, Hutchins'in ölümüne neden olan o sahnenin senaryosunda, silahın ateşlenmesini gerektirecek bir şey yazmadığını iddia etmişti.

    Mitchell'in belirttiğine göre, 21 Ekim günü, yönetmen Joel Souza, görüntü yönetmeni Halyna Hutchins ve Mitchell, sahnede kullanılacak çekimleri kararlaştırdılar. Buna göre Baldwin'in gözlerini ve omzundaki kan lekesini gösteren çekimlerin ardından, Baldwin'in tabanca kılıfına uzanıp silahı eline aldığı bir çekim yapılacaktı.  

    Dava metninde, ''Alec Baldwin, kasıtlı olarak, herhangi bir sebep veya mazaret olmaksızın, çekilecek sahne bir ateşli silahın kullanılmasını gerektirmediği halde, dolu silahı ateşledi. Bay Baldwin, silahı kontrol etmeden ya da silah sorumlusuna kontrol ettirmeden, dolu silahla Rus ruleti oynamayı seçti.'' ifadeleri yer aldı. 

    Sabotaj İddiası

    Alec Baldwin ilk açıklamalarında, silahta gerçek mermi olduğunu bilmediğini iddia ettiğinde gözler, Baldwin'e silahı veren yönetmen yardımcısı David Halls ve silah sorumlusu Hannah Guiterrez-Reed'e dönmüştü. Kazanın yaşandığı gün silahı kontrol ettiğini söyleyen Reed, ''Asıl soru, bu kurşunu oraya kim, neden koydu olmalı'' diyerek sabotaj iddiasını gündeme getirdi. Reed'in silahı, Baldwin'e verilmek üzere teslim ettiği Halls ise, 2019 yılında çalıştığı bir sette, yine bir silah kazasının yaşanması sonucunda işini kaybetmişti.

    Santa Fe İlçesi Şerif Ofisi tarafından olay günü başlatılan soruşturma şu anda halen devam ediyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top