Hesabım
    3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Jüri Üyeleri Belli Oldu

    29 Nisan - 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali; yeniden sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

    TAYF

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla, Tayf Kültür Sanat Derneği tarafından 29 Nisan - 4 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali, yeniden sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festival direktörlüğünü Doç. Dr. Nagihan Çakar’ın üstlendiği TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin başvuruları, 5 Şubat tarihinde sona erdi.

    112 Ülkeden 3165 Başvuru Yapıldı

    Festivale toplam 112 ülkeden 3165 başvuru yapıldı. Festivalin başkanlığında Prof. Dr. Emre Alkin bulunurken; danışma kurulunda ise TV8 Genel Müdürü Aslı Çini Yaşaroğlu ve yapımcı Cemal Okan yer alıyor. Festivalin program koordinatörlüğünü, gazeteci ve sunucu Deniz Ali Tatar üstleniyor. 4 Mayıs 2024 tarihinde Conrad İstanbul Bosphorus ev sahipliğinde düzenlenecek gala ve ödül töreni gecesinde, 4 farklı kategoride toplam 12 ödül verilecek. Kategoriler arasında, animasyon, kurmaca, belgesel, deneysel bölümler yer alıyor. Festivalle beraber, sinema sanatının yapı taşı olan "kısa film"in bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmak, kısa film yaratıcılarını, üreticilerini teşvik etmek ve desteklemek amaçlanıyor. Toplam 40 filmden oluşacak finalistlerin ise, yakın zamanda açıklanması planlanıyor.

    .

    Jüri Başkanı Yönetmen Reis Çelik

    3. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin ana jüri üyeleri açıklandı. Jüri başkanlığını yönetmen Reis Çelik üstlenirken jüri üyeleri arasında, TRT Sinema Proje Sorumlusu Mehmet Ali Karga, oyuncu Hande Doğandemir, yönetmen Müge Uğurlar, oyuncu Cansu Fırıncı, oyuncu Wilma Elles, oyuncu/yapımcı Selin Yeninci, yapımcı/karikatürist Varol Yaşaroğlu, senarist Eylem Canpolat, oyuncu Onur Büyüktopçu ve görüntü yönetmeni Sami Saydan yer alıyor. Festival ekibi ve jüri üyeleri, başvuruların sona erdiği 5 Şubat’ta bir araya gelerek, festival hakkında detayları görüştü.

    Festivalin ön jürisinde ise Ceren Cenik, Betül Aydoğan, Münevver Nilda Özer, Oğuzhan Güre, Seda Kanburoğlu, Sema Güler, Sina Arslan ve Su Bahadır yer alıyor. Acun Medya Akademi sponsorluğunda gerçekleşecek festivalin film gösterimleri, atölye, söyleşi programı ise 29 Nisan ve 3 Mayıs arasında düzenlenecek. Dolu dolu bir programla izleyici karşısına çıkacak olan festivalin hazırlıkları devam ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top