Hesabım
    Christopher Nolan "Oppenheimer"dan Ne Kadar Kazandı?

    2024'ün En İyi Film Oscar'ını kazanan "Oppenheimer" yönetmeni Christopher Nolan'a sadece ödül değil ciddi bir mali kazanç da getirdi.

    .

    Christopher Nolan'ın tarihi destanı "Oppenheimer" dün gece dağıtılan 96. Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu (Cillian Murphy) ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Robert Downey Jr.) dahil olmak üzere toplam 7 ödül aldı.

    Dünya çapında 957 milyon doların üstünde hasılat yapan ve 2024'ün en çok kazanan üçüncü filmi olan "Oppenheimer" böylece, yirmi yıl önceki "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü"nden bu yana en yüksek hasılat yapan En İyi Film kazananı oldu.

    96. Akademi Ödülleri'nde Oscar Kazananlar Belli Oldu!

    Hem gişe rekorları kıran, hem de eleştirmenlerin beğenisini kazanan filme damgasını vuran bu başarı, projedeki herkes için büyük bir kazanç oldu. Bu özellikle 53 yaşındaki Nolan için geçerli. Forbes, yönetmenin "Oppenheimer"ın brüt gişe gelirinin %15'ini kazandığını bildiriyor; Nolan bu anlaşmayı yönetmenlik, yazarlık ve yapımcılık için indirimli ücretler karşılığında kabul etti.

    Forbes, temsilci ve avukat ücretleri düşüldükten sonra, Nolan'ın gişe hasılatı, ev video satışları ve filmin ilk yayın penceresinin lisanslanmasından tahmini olarak 72 milyon dolar vergi öncesi gelir elde edeceğini söylüyor.

    Filmin yayıncılara yeniden satılması ve önümüzdeki yıllarda lisanslanmasıyla bu tutarın artmaya devam edeceği bildiriliyor. Filmin Oscar'lardaki başarısı da göz önüne alındığında, Nolan'ın bir sonraki filmi için istediği anlaşmayı etkili bir şekilde yapabilmesi bekleniyor.

    En İyi Film Oscar'ı İçin Yarışan Hangi Filmler Gişede 1 Milyar Doları Geçti?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top