Hesabım
    Kariyerinin İlk Oscar'ını Kazanan Wes Anderson Törene Neden Katılmadı?

    Anderson 96. Akademi Ödülleri'nde "The Wonderful Story Of Henry Sugar" ile En İyi Kısa Film Oscar'ını kazandı ancak ödülünü almak için törende değildi.

    .

    2024 Oscar'larının en büyük ironilerinden biri, "The Royal Tenenbaums" filminin 2001'deki adaylığından bu yana hayranlarının Oscar kazanmasını beklediği Wes Anderson'ın ilk Akademi Ödülünü kazanması ancak şahsen kabul edememesiydi.

    96. Akademi Ödülleri'nde Oscar Kazananlar Belli Oldu!

    "The Wonderful Story Of Henry Sugar" filmiyle En İyi Kısa Film Oscar'ını kazanan yönetmen sahnede kabul konuşmasını yapma şansı bulamazken Netflix, Anderson'ın ödülüne ilişkin açıklamasını paylaştı:

    "Orada olabilseydim (yapımcı Steven Rales ile birlikte) şu kişilere 'Teşekkür ederim' derdim: Roald Dahl'ın ailesine; Netflix'teki ekibe; Benedict [Cumberbatch] ve Ralph [Fiennes] ve Ben Kingsley ve Dev [Patel]… ve [oyuncu kadrosu ve ekipten] daha fazlasına."

    Anderson'ın açıklamasının devamında, eski bir arkadaşa teşekkür ve törene neden katılamadığının bilgisi de yer alıyor:

    "Ayrıca: 18 yaşımdayken Texas Üniversitesi'nin koridorunda ders aralarında Owen Wilson'la tanışmamış olsaydım, bu gece kesinlikle bu ödülü alamayacaktım - ama ne yazık ki Steven ve ben Almanya'dayız. ve yarın sabah erkenden yeni filmimizin çekimlerine başlıyoruz, bu yüzden aslında ödülü [şahsen] almadım veya bunların herhangi birini söyleme şansım olmadı.

    Anderson'ın bahsettiği filmin başrollerini Benicio Del Toro, Michael Cera ve Bill Murray'in paylaştığı "The Phoenician Scheme" olduğu bildiriliyor. Roman Coppola ortak yazar olarak anılıyor. Geçtiğimiz Eylül ayında Anderson, filmin yapımı için Almanya'dan 1,5 milyon Euro'luk fonla ödüllendirilmişti.

    Oscar 2024: Ödül Töreninde Öne Çıkan Anlar!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top