Hesabım
    Usta Yönetmen Peter Weir Sinemaya Geri Dönmeyeceğini Açıkladı

    "Ölü Ozanlar Derneği", Truman Show" gibi klasiklere imza atan Peter Weir artık film çekmeyeceğini doğruladı.

    .

    "Picnic at Hanging Rock", "Gallipoli", "Dead Poets Society", "The Truman Show", "Master and Commander: The Far Side of the World" gibi filmlere imza atan Avustralyalı yönetmen Peter Weir, 2010'da "The Way Back" filmini yönettikten sonra sinemaya geri dönmedi.

    Bu hafta Paris'teki Festival de la Cinematheque'te (Telerama aracılığıyla) eserleriyle ilgili bir retrospektif kapsamında onur konuğu olarak yer alan sanatçıya, yaklaşık on beş yıldır sinemadan uzak kalması soruldu.

    79 yaşındaki yönetmenin yanıtı kısa ve öz oldu: "Ben emekliyim. Sinemayı neden bıraktım? Çünkü basitçe söylemek gerekirse, artık enerjim yok."

    Weir 2022'de, The Sidney Morning Herald için verdiği bir röportajda da şunları söylemişti: "Film yönetmenleri için volkanlar gibi üç ana aşama vardır: aktif, hareketsiz ve sönmüş. Sanırım ikincisine ulaştım." Yönetmen ayrıca yeni nesil sinemacılara da başarılar diledi.

    Weir'in dahil olduğu son proje, Gregory David Roberts'ın Johnny Depp'in başrol oynayacağı "Shantaram" romanının film uyarlamasıydı. Bu proje nihayetinde yeniden düzenlendi ve Charlie Hunnam'ın başrolde oynadığı bir dizi olarak izleyicilerle buluştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top