Hesabım
    Rebecca Ferguson "Mission: Impossible" Serisinden Neden Ayrıldığını Anlattı

    Rebecca Ferguson, Isla'nın öldürülmesinin bir nedeninin, karakterin bir "takım oyuncusu" olmasını istememesi olduğunu açıkladı.

    Paramount Pictures

    2023 yazında vizyona giren, seriye geri dönen Christopher McQuarrie'ın yönettiği "Mission: Impossible – Dead Reckoning", Rebecca Ferguson'un serideki son filmi oldu. Ferguson, karakteri Ilsa Faust'un neden öldürüldüğünü açıkladı.

    Popüler aksiyon serisinin en son filmi Tom Cruise'un Ethan Hunt olarak geri dönmesini ve bu kez The Entity olarak bilinen haydut bir yapay zeka düşmanıyla yüzleşmesini konu alıyordu. Serinin tanıdık yüzlerinin yanı sıra Hayley Atwell gibi yeni isimlere de yer veren film, yılın en çok kazanan yapımlarından biri olmasına rağmen, çok yüksek bütçesi nedeniyle gişede hedeflenen başarıya ulaşamadı.

    Şimdi, bir revizyon sürecinden geçen "Mission: Impossible 8" için bekleyiş devam ederken Ferguson, WrapWomen'in UnWrapped Podcast'ie (The Wrap aracılığıyla) katıldı ve Ilsa'nın ölümünün ardındaki nedenleri aydınlattı.

    Tom Cruise "Mission: Impossible 8" Setinde Görüntülendi

    Ilsa'nın karakter olarak yönü konusunda endişeler olsa da oyuncu, serinin çok fazla aksama süresi içeren alışılmışın dışında üretim tarzının da ayrılma kararına katkıda bulunduğunu ortaya koydu.

    "Çok açık konuşmak gerekirse -çünkü birçok insanın bu duruma üzüldüğünü biliyorum, ben de üzülüyorum- üç film çekmiştim. Anlaşmam yapıldı. Ve onu kelimelerle anlatılamayacak kadar seviyorum. Sözcüklerin ötesinde. Bence o en harika, fantastik karakter." diyerek canlandırdığı karaktere bağlılığını ifade eden oyuncu şöyle devam etti:

    "Ilsa bir takım oyuncusu olmaya başlamıştı. Hepimiz farklı şeyler isteyebiliriz ama benim için Ilsa hayduttu. Ilsa yaramazdı. Ilsa tahmin edilemezdi. Pek çok karakter içeri giriyordu, eski haline yetecek kadar yer bırakmıyordu.

    Bencilce ama bir 'Mission' filmi yapmak için çok fazla zaman alıyor. Ve ekranda çok fazla zamanınız olmayacaksa, bu, çekimi bir yıldan fazla sürebilecek devasa bir filmi çekmek için oturup beklemek için çok fazla zaman ayırmak demektir. Bu adanmışlıktır.

    Sadece karakteri sevmenin, Tom'u, McQuarrie'yi ve hikayeyi kucaklamanın değil, buna değmesi gerektiğini düşündüğünüz bir an var. Çalışmak istiyorum dostum. Çalışmak istiyorum. Bir karavanda oturup jeneriklerde bir sahnenin gelebileceğini bilmek istemiyorum.

    Atla dediklerinde kelimenin tam anlamıyla atlamanız gerekiyor ve bu yüzden bu harika. Sen çok eğitimlisin, çok yeteneklisin. Yuvarlanmak çok sarhoş edici derecede heyecan verici ama çok fazla bekleme var. Ve ne kadar çok karakter getirilirse, o kadar çok bekleme olur."

    "Mission: Impossible" filmlerinin normal filmler gibi çekilmediği biliiyor. Oyunculara senaryo veriliyor ancak, Cruise ve McQuarrie'nin yeni ilham kaynaklarına fazlasıyla yer bırakmasıyla senaryolar büyük ölçüde değişim geçiriyor.

    McQuarrie daha önce, "Mission: Impossible – Dead Reckoning" için net bir hikaye ortaya çıkmadan önce bir buharlı trene çarpmak istediğini bilerek filme girdiğini ve Cruise'un bir motosikleti uçurumdan atlamak istediğini açıklaması da bu yaklaşımı özetliyor.

    Hikaye daha sonra bu büyük parçalar etrafında oluşturuldu ve yol boyunca daha ince ayrıntılar düzeltildi. "Mission: Impossible – Dead Reckoning"e gelen incelemelerinin serinin en iyileri arasında yer alması nedeniyle bu yaklaşımın çok etkili olabileceği açık. Ancak oyuncular için daha çok belirsizlik anlamına geldiğinden, Ferguson'un belirttiği gibi olumsuz tarafları da yok değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top