Hans Zimmer Kariyerinde İlk Defa Milli Marş Besteleyecek

Oscar ödüllü ünlü müzisyen, 24 Ocak'ta Riyad'da sergileyeceği canlı performansın öncesinde bir dizi yeni çalışmayla gündeme geldi.

Getty

Suudi Arabistan'ın Genel Eğlence Otoritesi Başkanı Turki Alalshikh, Oscar ödüllü film bestecisi Hans Zimmer'ın, Suudi Arabistan milli marşının yeni bir yorumu üzerinde çalışacağını açıkladı. Alalshikh, X platformunda yaptığı bir açıklamada, Zimmer ile yeni bir Riyad Sezonu konseri ve milli marştan ilham alarak yazılacak “Arabia” adlı orijinal bir kompozisyon için fikirler paylaştığını belirtti.

Alalshikh paylaşımında, "Bugün zamanımızın en büyük müzisyenlerinden biri olarak kabul edilen biriyle tanıştım… efsane Hans Zimmer" diye yazdı. Paylaşımda, “Aslan Kral”, “Interstellar”, “Gladyatör” ve “Dune” gibi filmlerdeki çalışmalarıyla tanınan Alman besteci Zimmer’ın Suudi Arabistan tarafından hazırlıkları devam eden “Yarmuk Savaşı” için film müziği yapma fırsatını da kabul ettiğini belirtti. Alalshikh, paylaşımını Zimmer’ın ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte tekrar ülkeyi ziyaret etme sözü verdiğini belirterek tamamladı.

Zimmer, hafta sonu Arap dünyasındaki sanatçılara başarı ödüllerinin verildiği Joy Ödülleri'ne katıldı ve 24 Ocak'ta Riyad Sezonu kapsamında canlı performans sergileyecek.

İdil Hazal Acar
İdil Hazal Acar
-İçerik Editörü
Sanat filmleri ithal ederek başladığı kariyerinde, farklı formatlarda sinema içerikleri üretmeyi sürdürüyor. ODTÜ’de aldığı Felsefe eğitimini; romancı, eleştirmen ve senarist kimlikleriyle harmanlayarak gişe rekortmeni filmler ve festival seçkileri arasında aynı tükenmeyen merakla mekik dokuyor.
Benzer Haberler