Hesabım
    Altın Portakal Festival Günlüğü (8 Ekim)

    Altın Portakal Ödülleri yarın akşam sahiplerini bulacak!

    T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 58. Antalya Altın Portakal Film Festivali yarın akşam Antalya Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek Kapanış ve Ödül Töreni ile sona eriyor. Şevval Sam ve Yekta Kopan’ın sunuculuğunu yapacağı gecede Şevval Sam bir de konser verecek. Tören 20.00’da Halk Tv ekranından canlı yayınlanacak.

    Festivalde Bugün!

    Audrey Diwan’ın Venedik Film Festivali’nden Altın Aslan Ödülü ile dönen, 60’lı yılların Fransa’sında istemediği hamileliğini sonlandırmak isteyen Anne’in mücadelesini anlattığı filmi “Kürtaj / Happening”, 19.15’te, Ryûsuke Hamaguchi’nin Hiroşima’daki bir festivale oyun yönetmek üzere gelen, karısını iki yıl önce kaybetmiş bir tiyatro yönetmeni ile onu kentte gezdirmekle görevli şoför bir kadının kurdukları ilişkiyi anlattığı “Drive My Car”, 21.45’te Yıldızların Altında 1 açık hava sinemasında izleyiciyle buluşacak. “Drive My Car”, bu yıl Cannes Film Festivali’nde En İyi Senaryo ve FIPRESCI ödülleri kazandı.

    Senaryolarını yazmak için Ingmar Bergman’ın yaşadığı ve ilham aldığı İsveç adası Fårö’ye gelen bir çifti odağına alan, Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Mia Hansen-Løve’ın son filmi “Bergman Adası / Bergman Island” 19.15’te, usta yönetmen Asghar Farhadi’nin yıllar sonra İran’a dönüp Farsça çektiği, Cannes Film Festivali Jüri Büyük Ödülü’nü alan yeni filmi “Kahraman / A Hero”, 21.45’te Yıldızların Altında 2 açık hava sinemasında gösterilecek.  

    Farhadi, ödeyemediği bir borç yüzünden hapse girmiş ana karakteri Rahim ile yine insanın kırılganlığına dair sürükleyici ve dokunaklı bir öykü anlatıyor ve ortaya koyduğu ahlâki ikilemle izleyiciyi vicdanıyla başbaşa bırakıyor. Bu akşam gösterilecek filmlerden “Kürtaj / Happening”, “Bergman Adası / Bergman Island” ve “Drive My Car” Türkiye’de ilk kez festivalde izleyiciyle buluşacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top