Hesabım
    Cillian Murphy, Christopher Nolan’ın ‘Oppenheimer’ Filminin Başrolünde

    Nolan - Murphy ortaklığı devam ediyor!

    Cillian Murphy, şu anda resmi adı Oppenheimer olan Christopher Nolan'ın son projesi için yönetmenle yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor. Nolan'ın yıllarca ortaklık kurduğu Warner Bros.'la çalışmayacağı ilk film olacak proje eylül ayında resmen açıklandı ve Universal tarafından finanse ediliyor. Stüdyo, filmin gösterim tarihini bile belirledi ve 21 Temmuz 2023 olarak açıkladı.

    Yaz ayları, uzun zamandır bir Nolan gösterim geleneği haline geldi. Universal, projeyi “izleyicileri, dünyayı kurtarmak için, dünyayı yok etme riskini alması gereken esrarengiz bir adamın, nabız artıran paradoksunu anlatan destansı bir gerilim filmi.” olarak nitelendirdi. Amerikalı bir fizikçi olan J. Robert Oppenheimer, II. Dünya Savaşı sırasında gelişmesine yardımcı olduğu atom bombasının mucitlerinden biri olarak kabul ediliyor.

    Proje, Kai Bird ve bu hafta vefat eden Martin J. Sherwin'in 2005 Pulitzer Ödüllü kitabı American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer kitabına dayanıyor. Nolan senaryoyu yazıyor ve filmi yönetecek. Yapımcı ortakları ise, eşi Emma Thomas ve Atlas Entertainment'tan Charles Roven olacak. Prodüksiyon 2022'nin başlarında başlayacak ve Imax 65mm ve 65mm geniş formatta çekilecek.

    Nolan, kendisiyle TenetDunkirk ve Interstellar'da çalışan görüntü yönetmeni Hoyte Van Hoytema ve her ikisi de Tenet'te çalışan editör Jennifer Lame ve besteci Ludwig Göransson da dahil olmak üzere bazı favori yeteneklerini tekrar bir araya getirdi. ICM Partners tarafından temsil edilen Murphy, aktörün kötü adamı oynadığı 2005 yapımı Batman Begins'ten beri Nolan'la birlikte çalışıyor. Ardından Batman üçlemesinin geri kalanında, Inception ve Dunkirk'te yer aldı. Bu onu ilk kez bir Nolan filminin başrolü yapacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top