Hesabım
    Quentin Tarantino, Gelecek Projeleri Hakkında Bir Güncellemede Bulundu

    Tarantino, sürpriz bir projeden bahsetti

    Quentin Tarantino, bir sonraki filminin ne olacağı hakkında "hiçbir fikrinin" olmadığını söyledi ama Kill Bill 3 için yeniden düşüneceğini söyledi. Tarantino, İtalyan devlet yayıncısı RAI'den talk show sunucusu Fabio Fazio'ya pazar günü bir röportaj verdi ve bir film eleştiri kitabıyla, muhtemel bir TV dizisi fikirleri olduğunu da dile getirdi. 

    Tarantino; "Bir eleştiri kitabı ve bir TV projesi düşünüyorum ama önce bir komedi yapmak istiyorum. Bir sonraki filmim gibi değil. Bu, yapmayı düşündüğüm başka bir şeyin parçası ve ne olduğunu açıklamayacağım. Sadece şunu diyebilirim ki içinde bir Spagetti Western olması gerekiyor. O şeyi çekmeyi dört gözle bekliyorum, çünkü gerçekten eğlenceli olacak. Herkesin farklı bir dil konuştuğu bir Spagetti Western çekmek istiyorum. Meksikalı bir Bandido, bir İtalyan, kahraman bir Amerikalı, Alman bir kötü şerif, Meksikalı salon kızı ve bir İsrailli. Ve herkes farklı bir dil konuşuyor. Oyuncular sadece şunu biliyor: Tamam, o konuşmayı bitirdiğinde ben konuşabilirim.” dedi.

    Dokuz film çektiği 32 yıllık kariyeri hakkında geniş kapsamlı bir konuşma yapan Tarantino, izlediğini hatırladığı ilk filmin Ralph Thomas'ın yönettiği ve Richard Johnson'ın oynadığı “Deadlier Than the Male” olduğunu söyledi. James Bond benzeri bir rol yer alan filmi 5 yaşında izlediğini belirtti ve; "Elke Sommer ve Sylva Koscina'nın olduğu bu sahneyi hatırlıyorum. Bu adamı kaçırıyorlar ve bir nevi bu adamı tutsak ediyorlar. 5 yaşımda izlediğimi ve cinsel politikasıyla biraz şaşırdığımı hatırlıyorum. Bunu 5 yaşımda anlamadım. Yıllar sonra satın aldım ve inceledim. Ve sonra birdenbire, yarı yolda, o sahne geliyor ve ben: 'Aman Tanrım! Bu lanet olası film! Bu gördüğüm ilk kahrolası film!'' dedim." diye ekledi.

    Konuşmanın sonuna doğru Tarantino, rahmetli büyük besteci Ennio Morricone'a saygı duruşunda bulundu ve Oscar ödüllü “The Hateful Eight” film müziğinin nasıl ortaya çıktığını anlattı. Morricone'a yıllarca saygı duyan ve başka filmler için bestelediği parçaları kullanan Tarantino, “Hateful Eight”ı yazdığında, “Bunun orijinal bir müziği olmalı” diye düşündü ve maestroya gitti. Roma'da karşılaştıklarında bir karışıklık olmuştu. “Hateful Eight” çoktan çekilmişti, Morricone ise kameraların henüz üçalışmadığını düşündü ve başka bir iş için rezerve edildi. Tarantino, hayal kırıklığına uğradığını ancak başka bir çözüm bulacağını söyledi. Sonra Morricone'a daha önce bahsettiği “kafasındaki küçük temayı” sordu. Morricone işe gitti ve ertesi gün ona düşündüğü temanın üç farklı düzenlemesini ve ayrıca John Carpenter'ın 1982 filmi “The Thing” için yazdığı film müziğinde kullanılmayan birçok parçayı verebileceğini söyledi ve yaratıcı yönünü de kullanark besteyi ortaya çıkardı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top