Hesabım
    İran, Oscar Aday Adaylığı İçin Yeniden "Farhadi" Dedi

    İran'ın uluslararası film kategorisi için aday adayı Kahraman filmi oldu

    İran, Asghar Farhadi'nin dürüstlük, onur ve özgürlüğün bedeli hakkındaki draması Kahraman'ı 2021 Akademi Ödülleri'nde, En İyi Uluslararası Film Kategorisinde ülkeyi temsil etmesi için seçti. İlk kez Cannes'daki yarışmada eleştirel beğeni toplayan İran-Fransız ortak yapımı film, İranlı auteurün, yıldızları Penelope Cruz ve Javier Bardem'le oynadığı İspanyol filmi Everybody Knows'un ardından memleketine hoş bir dönüş yaptığını görüyor.

    Film, Cannes'da hem Grand Prix, hem de François Chalais Ödülü kazandı. İran Film Komitesi tarafından seçilmeden önce bile Kahraman, büyük ölçüde festival seviyelerindeki resepsiyonu ve Farhadi'nin 2011'deki A Separation ve 2016'da The Salesman'le daha önce aldığı iki Oscar ödülü sayesinde kısa listesinin favorileri arasında gösteriliyor.

    Üçüncü bir Oscar, onu dört galibiyeti bulunan İtalyan sinema ikonu Federico Fellini'nin arkasından ikinci sıraya yerleştirecek. Şiraz'da geçen Kahraman, iki günlük şartlı tahliye ile hapisten yeni çıkmış, borç nedeniyle hapse atılmış, boşanmış bir baba olan Rahim'i ve kız arkadaşıyla, alacaklısını yatıştırmak ve onu kurtarmak için hazırladıkları karmaşık bir planı anlatıyor.

    Amir Jadidi ve Mohsen Tanabandeh filmin başrollerini üstleniyor. Farhadi'nin filmi İran'ı temsil etmek için seçilecek kesin bir bahis olarak görülse de komite, üç finalist olarak seçilen A Hero, Wasteland ve Bandar Band ile birlikte toplam 44 filmi incelediğini söyledi. 2022 Oscar'larının kısa listesi 21 Aralık 2021'de açıklanacak. Adaylar 8 Şubat 2022'de açıklanırken, 94. Akademi Ödülleri 27 Mart 2022'de düzenlenen törenle sahiplerini bulacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top