Hesabım
    Christopher Nolan'dan 'Dune' Filmine Övgü

    Nolan, filmin sinemaseverler için bir hediye olduğunu söyledi

    Warner Bros.

    Dünyanın her yerindeki film severler ve bilimkurgu meraklıları, Denis Villeneuve'ün Dune filminde ortak bir neden buldular ve sinema tutkusunu harekete geçirdiği konusunda birleştiler. Bu kişilerin arasında, son dönemin en etkili yönetmenlerinden Christopher Nolan da var ve usta yönetmen, hafta sonu Los Angeles'taki DGA Theatre'da yapılan bir gösterimden sonra kaydedilen Director Cut Podcast'in bir bölümü için Dune'un yapımını tartışmak üzere Villeneuve'le konuştu.

    Sohbetleri boyunca, The Dark NightDunkirk ve Inception'ın yönetmeni, Villeneuve'ün Frank Herbert'in sonsuz etkili bilim-kurgu klasiğine yaklaşımına övgü dolu sözler söyledi. Nolan, “Canlı çekim işçiliğiyle, bilgisayar tarafından oluşturulan görsel efektlerin şimdiye kadarki en kusursuz evliliklerinden biri. Her fırsatta çok, çok zorlayıcı. Bence bu film, kitabı hiç okumamış ve belki de şimdi gidip okuyacak olan yepyeni bir hayran kuşağını da Dune ile tanıştıracak. Bence olağanüstü bir eser. Şimdi birkaç kez görme lüksüne sahibim ve her izlediğimde yeni şeyler, dünyaya dair yeni ayrıntılar keşfediyorum. Yapılma şekli kesinlikle sinema salonu için. Her yerdeki film hayranları için gerçek bir zevk ve gerçek bir hediye ve bunun için sana çok teşekkür ederim Denis." dedi.

    Yapımcılığını Legendary Entertainment ve Warner Bros.'un üstlendiği Dune, geçtiğimiz hafta sonu 40,1 milyon dolarla tahminlerin üstünde açıldıktan sonra şu anda Kuzey Amerika gişesinde daha da yükseklere gidiyor. 165 milyon dolara mal olan film, küresel gişede pazar gününün sonuna kadar 220,2 milyon dolar kazandı. Film, Frank Herbert'in kitabının yalnızca ilk yarısını kapsıyor ve yönetmen, hikayeyi dikkatlice planlanmış büyük bütçeli bir devam filmiyle tamamlama konusundaki tutkularını açıkça dile getirdi.

    Legendary ve Warner Bros., ilk filmin başarısının daha net bir göstergesini beklerken, devam filmine henüz yeşil ışık yakmadı. Dune'un ticari gücünü belirlemek, Warners'ın filmi tüm 2021 filmlerinde olduğu gibi HBO Max üzerinden aynı anda yayınlaması nedeniyle karmaşıklaşıyor. Nolan ve Villeneuve, geçen yıl Warner Bros'u şok edici yayın kararından ötürü eleştirdiler ve müttefik oldular. Nolan, işi daha ileriye götürerek, bir sonraki filmi için Warner Bros.'la çalışmayacağını açıkladı.

    DGA sohbetleri sırasında Nolan, kitabı iki filme ayırma kararını Villeneuve'e sordu. Villeneuve, "Stüdyoya hemen teklif ettiğim bir şeydi, çünkü bu büyük hikayeyi tek bir filme koymaya çalışmanın hata olacağını düşünüyordum ve bu bir tartışma değildi." dedi. Ancak Villeneuve, başlangıçta Dune'un her iki bölümünü de arka arkaya veya aynı anda çekmeyi umduğunu, ancak stüdyonun bu fikirden vazgeçtiğini de sözlerine ekledi. Villeneuve; “Her zaman son filminiz kadar iyi olduğunuzu ve bu itibarı masaya yatırdığınızı söylemeliyim. Bence Blade Runner 2049 büyük gişe rekorları kıran bir başarı değildi, bu yüzden hemen iki filmlik bir yatırım yapma fikrine biraz soğuk davrandılar." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top