Hesabım
    İtalya'nın Oscar Aday Adayı Filmi "Hand of God" Oldu

    Paolo Sorrentino, yeniden Oscar sahnesinde yer alabilir

    İtalya, 2022 Oscar Ödülleri'nde, en iyi uluslararası film kategorisinde ülkeyi temsil etmesi için Paolo Sorrentino'nun otobiyografik draması The Hand of God'ı seçti. Fremantle'ın İtalyan yan kuruluşu The Apartment tarafından Netflix için çekilen Sorrentino'nun yeni filminin prömiyeri Venedik Film Festivali'nde yapıldı ve burada ikinci büyük ödül olan, jüri ödülünü kazandı ve başrolde yer alan Filippo Scotti ise en iyi genç erkek oyuncu dalında Marcello Mastroianni ödülünü aldı.

    Yeni yetenek Scotti, 1980'lerin sonlarında Napoli'de büyüyen ve film yapımcısı olmayı hayal eden, Sorrentino'nun anılarına dayanan genç bir adam olan Fabietto'yu canlandırıyor. Filmin adı, İtalya'nın köklü kulüplerinde S.S.C Napoli takımında oynayan ve şehir için ikonik bir figür haline gelen efsanevi futbolcu Diego Maradona'nın elle attığı meşhur gole atıfta bulunuyor.

    The Hand of God, 24 Kasım'da İtalya'da bir salon gösterimine sahip olacak, ardından 3 Aralık'ta sınırlı bir küresel gösterim yapıp, 15 Aralık'ta Netflix'te tüm dünyada aynı anda gösterilecek. Sorrentino, 2014 yılında epik draması The Great Beauty ile en iyi uluslararası uzun metrajlı film dalında Oscar ve Altın Küre ödülünü kazandı.

    Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, 2022 Oscar'larının kısa listesini 21 Aralık'ta açıklayacak. Adaylıklar 8 Şubat'ta açıklanırken, 94. Akademi Ödülleri 27 Mart 2022'de düzenlenen törenle sahiplerini bulacak. Ülkemiz adına hangi filmin aday adayı olarak yer alacağı ise yakın zamanda açıklanacak. Güçlü adaylar arasında Okul Tıraşı ve Bağlılık Hasan filmleri yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top