Hesabım
    Taika Waititi Kült Çizgi Roman ''The Incal''ı Sinemaya Uyarlıyor

    Taika Waititi kült bilim kurgu çizgi romanı The Incal'ı sinemaya uyarlamak için çalışmalara başladı

    Boy, What Do We Do in the ShadowsThor: Ragnarok ve Jojo Rabbit gibi filmlerle öne çıkan Yeni Zelandalı yönetmen, senarist ve oyuncu Taika Waititi, Alejandro Jodorowsky ve Moebius tarafından yaratılan çizgi roman serisinin film uyarlamasını yönetecek. 

    2020 yılında Jojo Rabbit filmiyle En İyi Uyarlama Senaryo dalında Oscar ödülü kazanan ünlü yönetmen The Incal'ın senaryosunu da kaleme alacak. Waititi'ye senaryo aşamasında, daha önce What Do We Do in the Shadows ve Flight of the Conchords filmlerinde birlikte çalıştığı Jemaine Clement ve Peter Warren eşlik edecek. 

    Taika Waititi, Alejandro Jodorowsky'nin filmlerinden ve çizgi romanlarından çok etkilendiğini ve bu kült bilim kurgu serisini hayata geçirmek için heyecan duyduğunu belirtti. 1981 yılında yayınlanmaya başlanan The Incal serisi devam hikayeleri ile 2014 yılına kadar sürdü ve en çok satan bilim kurgu çizgi romanı olarak tarihe geçti.

    Jodorowsky'nin bir türlü hayata geçiremediği Dune uyarlamasının küllerinden doğan ve The Fifth ElementAlienBlade Runner gibi kült bilim kurgu filmlerine de ilham veren çizgi roman, evrenin kaderini belirleyecek olan Incal isimli taşı keşfeden dedektif John Difool'un, gezegenler arasındaki maceralarını konu alıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top