Hesabım
    Gladyatör 2'nin Senaryosu Hazır!

    Ridley Scott, Gladyatör 2'nin senaryo çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

    Bu yılın iddialı filmlerinden The Last Duel ve House of Gucci'ye imza atan usta yönetmen Ridley Scott, Deadline'a verdiği röportajda, Gladyatör'ün devam filminin senaryosunun tamamlandığını açıkladı. 

    Ridley Scott ve Gladyatör ekibinin, 2000 yılında vizyona giren filmden itibaren, ikinci bir film hakkında konuştukları biliniyor. Gladyatör'de başrolde yer alan ve unutulmaz Maximus Decimus Meridius karakterine hayat veren Russel Crowe ise, devam filmi konusuna her zaman şüpheyle yaklaşarak, 2020 yılında Screen Rant'a verdiği röportajda ''Bununla ilgili konuşmalar yapılıyorsa, ben bu konuya dahil değilim. Akıllarında ne olduğundan emin değilim... 2000 yılından beri aynı konuşmaları yapıyorlar.'' şeklinde bir açıklamada bulunmuştu. 

    Scott ve ekibinin yaklaşık 20 yıl süren tartışmaları nihayet sonuç verdi. Paramount Pictures, 2018 yılında Gladyatör 2'nin geleceğini resmi olarak duyurdu. Ve geçtiğimiz günlerde Ridley Scott, Peter Craig ile birlikte yazdığı senaryonun tamamlandığını açıkladı. Craig, son olarak 2022'de vizyona girecek olan The Batman filminin senaryosunu yazdı.

    Filmin konusu henüz belli değil, ancak hikayenin, Gladyatör'de Joaquin Phoenix tarafından canlandırılan Commodus karakterinin yeğeni Lucius'a odaklanacağı tahmin ediliyor. Gladyatör'de Lucius karakterini canlandıran Spencer Treat Clark'ın, aynı rol ile Gladyatör 2'de yeniden karşımıza çıkacağına dair birtakım söylentiler de var. 

    Ridley Scott, şu sıralar Napoleon Bonaparte'ın hayatını anlatacak biyografi filmi Kitbag için hazırlanıyor. 2023 yılında vizyona girmesi planlanan Kitbag'de Napoleon'u Joaquin Phoenix'in canlandıracağı kesinleşti. Gladyatör 2, Scott'ın Kitbag'den sonraki projesi olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top