Hesabım
    Miramax, Tarantino'ya NFT Davası Açıyor!

    Yapım şirketi Miramax, Quentin Tarantino’ya Pulp Fiction NFT satışı nedeniyle dava açacak.

    Ünlü yönetmen Quentin Tarantino, geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen bir crypto-sanat etkinliğinde, kült filmi Pulp Fiction'da yer almayan sahnelerin yer alacağı bir NFT açık arttırmasını duyurmuştu. Tarantino'nun elle yazılmış senaryosundan, filmde yer almayan sahnelerle bunlara dair yorumların yer alması planlanan NFT'lerin içeriğini sadece sahibi görebilecekti.

    Ancak, Tarantino'nun bu planı yasal sorunlarla karşılaştı. Variety'de yer alan habere göre, Pulp Fiction'ın haklarını elinde tutan yapım şirketi Miramax, satışı engellemek isteyen bir ihtarname gönderdi. Bu ihtarnamenin, Tarantino ve ekibini durdurmaması üzerine, şirket telif hakkı ihlali nedeniyle Tarantino'ya dava açtı.

    Miramax'ın hakim hissedarı olan ViacomCBS, geçtiğimiz günlerde NFT şirketi Recur ile fikri mülkiyetine dayalı NFT'ler yaratmak için bir anlaşma yaptığını duyurdu. Quentin Tarantino'nun NFT satış planının, Miramax'ın NFT pazarına girmeye yönelik politikalarıyla çatıştığını söyleyen şirket avukatı Bart Williams, Tarantino'nun ekibi hakkında da ''Bu grup, Quentin'in önerdiği fikirleri hakkında Miramax ile iletişim kurmak gibi açık yasal ve etik bir yaklaşım izlemek yerine, pervasızca, açgözlülükle ve kasıtlı olarak Quentin'in imzaladığı anlaşmayı göz ardı etmeyi seçti.'' ifadesinde bulundu. Tarantino'nun avukatı ise, Tarantino'nun Miramax ile yaptığı sözleşmede, senaryosunu yayınlama hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

    Bu dava, senaryo alıntılarına dayalı NFT satışının, senaryonun “yayınlanması” olarak nitelendirilip nitelendirilmediği sorusunu gündeme getirecek gibi görünüyor. Miramax, NFT'lerin tek seferlik bir satış olduğunu ve bir senaryonun yayınlanmasına eşdeğer olmadığını; bu nedenle Miramax'ın filmin NFT haklarına sahip olduğunu savunuyor.

    Son günlerde, NFT'ler Hollywood'da çok rağbet görüyor. Hem yıldızlar hem de stüdyolar pastadan bir dilim kapabilmek için yarışıyorlar. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top