Hesabım
    11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin Basın Toplantısı Yapıldı

    Festivalin film gösterimleri, 26 Kasım – 02 Aralık 2021 tarihleri arasında Beyoğlu Atlas 1948 ve Kadıköy Sinemalarında gerçekleşecek.

    11. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin basın toplantısı çevrim içi olarak gerçekleşti. Festival başkanı Adem Sözüer’in açılış konuşmasının ardından, festival direktörü Bengi Semerci konuklara, festivale ve filmlere ilişkin ayrıntıları görsel sunumlarla aktardı.

    26 Kasım-02 Aralık 2021 tarihlerinde T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Şişli Belediye’sinin katkıları ile düzenlenecek olan Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, sinema profesyonelleri ve seyircisi ile buluşuyor. Sinemanın toplum için bir ayna olduğu düşüncesi ve adaletin bu aynadan yansımasının önemine olan inancı her yıl katılan yenilikler, yeni filmler, yeni bölümler ve en önemlisi adalet ve sinema gönüllüleri ile artıyor. Festivalin 11. yılında da film gösterimleri, Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan filmlerden oluşuyor. Bu yıl, Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda ve Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda 10'ar film yarışacak. Adalet Terazi’si bölümünde, dünya sinemasının seçkin örneklerinden 16 film yer alıyor. Adalet temalı kısa filmlerin oluşturduğu belgesel seçkilerinde ise, 6 film gösterime sunulacak. Kısa film yönetmenleri ile söyleşiler programın önemli bir parçasını oluşturuyor.

    Endüstri Günleri ‘VisionIST’

    27-28 Kasım 2021 tarihlerinde endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı, projelerin yarışmadan profesyonellere sunulduğu VisionIST 'Endüstri Günleri'nin 3.'sü çevrim içi olarak gerçekleşecek. Katılım için www.icapff.com adresinden akreditasyon formu doldurulması yeterli.

    Festival açılışı 25 Kasım’da

    Festival 25 Kasım 2021 Perşembe günü, Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’ndeki açılış töreni ile başlayacak. Çin’li yönetmen Cao Jinling’in yönettiği “Anima” filmi açılışta izleyici ile buluşacak.

    Akademik Program

    Festivalin akademik programı, her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde düzenliyor. Katılımcılar, "Herkes İçin Çevre Adaleti" teması ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde uzaktan ve yüz yüze 18 oturum eşliğinde ağırlanacak.

    Jüriler Açıklandı

    Festival Direktörü Bengi Semerci, festival jürilerini açıkladı. Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması Jürisi; İran'dan yönetmen, yapımcı ve oyuncu Niki Karimi, Bulgaristan'dan Sofia Meetings yöneticisi ve yapımcı Mira Staleva, Ukrayna'dan Kiev Uluslararası Film Festivali Molodist'in program yöneticisi Bohdan Zhuk, Türkiye'den oyuncu Mehmet Aslantuğ ve yönetmen Pelin Esmer'den oluştu. Jüri başkanlığını Niki Karimi yapacak.

    Altın Terazi Kısa Metraj Yarışma Jürisi Başkanlığını belgesel yönetmeni ve akademisyen Can Candan yapacak. Yönetmen Reem Saleh, oyuncu Tülin Özen diğer jüri üyeleri olarak en iyi kısa filmi belirleyecek. Yarışacak olan kısa filmler; yönetmen Farhad Eivazi, Akademisyen Berceste Gülçin Özdemir ve Oyuncu Barry Ward’dan oluşan ön jüri tarafından seçildi.

    Onur Ödülleri Belli Oldu

    Festival bu yıl, direnen tüm Afgan kadınları ve sinemacıları adına Afgan yönetmen Sahraa Karimi’ye onur ödülü verecek. ''Sinema Onur Ödülü'', Reis Çelik'e; ''Akademik Onur Ödülü’', Sargun Ali Tont'a ve ''Sinemaya Katkı Ödülü’', Hülya Uçansu'ya verilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top