Hesabım
    Netflix En Çok İzlenen Film ve Dizilerini Duyurdu

    Netflix, yeni web sitesinde, platformun en popüler içeriklerine dair ayrıntılı bilgileri paylaşacak.

    Netflix, geçtiğimiz salı günü, yeni websitesi ''top10.netflix''i duyurarak, platformun en popüler içeriklerine ait küresel izlenme rakamlarını yayınlayacağını duyurdu. Netflix üzerinden her ülke, kendi ülkesinde en popüler olan içerikleri görebiliyordu ancak, yeni websitesinde kullanıcılar, küresel ve diğer ülkelere ait verileri de görebilecekler. 

    Sitede, her salı günü dört ayrı kategoride küresel Top 10 (en çok izlenen 10 içerik) listesi yayınlanacak. Bu kategoriler şunlar: İngilizce Film, İngilizce Dizi, İngilizce Olmayan Film ve İngilizce Olmayan Dizi. Bu kategorilerde yer alan içerikler, bir önceki haftanın Pazartesi gününden Pazar gününe kadar izlenen toplam saat üzerinden sıralanacaklar. Dizilerin sezonları ayrı ayrı değerlendirmeye girecekler. Yani herhangi bir Top 10 listesinde, aynı dizinin iki farklı sezonunu görmek mümkün. Ayrıca, bir dizinin ya da bir filmin listede toplam kaç hafta kaldığı da gösterilecek.

    Netflix, daha önceki izleyici verilerini, bir dizi ve filmi en az iki dakika boyunca kaç hesabın izlediği üzerinden hesaplıyordu. Şirketin bu ölçüm sisteminden uzaklaşması, popüler içeriklerin çok daha gerçekçi rakamlara göre hesaplanacağını gösteriyor. 

    Sitede haftalık bilgilerin yanı sıra, yayınlanan bir filmin veya dizinin, ilk 28 gününde ne kadar izlendiği üzerinden hesaplanan bir ''En Çok İzlenenler'' listesi de bulunuyor. Buna göre Netflix'in küresel olarak en çok izlenen içerikleri şöyle:

    Film (İngilizce)

    Dizi (İngilizce)

    Film (İngilizce Olmayan)

    Dizi (İngilizce Olmayan)

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top