Hesabım
    Benedict Cumberbatch ve Kirsten Dunst ''The Power of the Dog'' Setinde Birbirleriyle Konuşmamış

    Oscar için öne çıkan filmlerden biri olan Power of the Dog, 1 Aralık'ta Netflix'te!

    The PianoThe Portrait of Lady gibi filmleriyle tanıdığımız Oscar'lı senarist ve yönetmen Jane Campion'ın son filmi The Power of The Dog'un adı, ödül sezonu için öne çıkan filmler arasında anılmaya başladı. Filmin yıldızları Benedict Cumberbatch ve Kirsten Dunst çekimler esnasında birbirleri ile iç konuşmadıklarını açıkladılar.

    1967 tarihli Thomas Savage romanından uyarlanan film, 1925'te Montana'da geçen bir hikayeyi anlatıyor. Cumberbatch, başarılı, karizmatik ve korkutucu bir çiftlik sahibi olan Phil Burbank karakterini canlandırıyor. Phil Burbank, kardeşi George'un (Jesse Plemons) yeni eşi Rose (Kirsten Dunst) ve oğlu Peter'ın (Kodi Smit-McPhee) çiftliğe gelmesiyle, onlara olanca zorbalığıyla işkence eden kadın düşmanı bir karakter.

    Benedict Cumberbatch ve Kirsten Dunst, Phil ve Rose'un arasındaki ilşikinin dinamiğinin bir parçası olduğu için sette birbirleriyle hiç konuşmadıklarını ve aralarında mesafeyi her zaman koruduklarını söylediler. Cumberbatch, Phil'in kadın düşmanlığının ve zorbalığının gaddarca olduğunu belirterek, ''Kirsten'a karşı kaba davranmak istemezdim ama karakterde kalmam gerekiyordu. Sette onunla konuşmadım. O da öyleydi. Birbirimizin olumlu yanlarına olumsuz bakıyorduk. Birbirimizi uzaklaştırıyorduk.'' açıklamasını yaptı.

    Yönetmen Jane Campion'a göre, Amerikan edebiyatının en muhteşem karakterlerinden biri olan Phil'i canlandırmak her aktör için zor bir deneyim olurdu. Campion'ın ''Dilinden 'afedersiniz' ve 'lütfen' kelimeleri düşmeyen, gerçek bir centilmen'' olarak tarif ettiği Benedict Cumberbatch ise Phil'in tamamen zıttı bir karakterdi. Campion, Benedict Cumberbatch'in çekimler esnasında da Phil karakterinde kalmasının daha iyi olacağını düşünerek bunu teşvik ettiğini açıkladı. ''Provalar esnasında ona lütfen, afedersiniz gibi kelimeleri artık kullanmamasını söylediğimde hem çekindi hem de heyecanlandı'' diyen Campion, sete çıktıklarında ekibe ''Karşınızdaki Phil Burbank. Benedict Cumberbatch ile çekimler sona erdiğinde tanışacaksınız'' dediğini belirtti. 

    The Power of The Dog, Jane Campion'a Venedik Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü getirdi. Ödül sezonunun öne çıkan filmlerinden biri olması beklenen film, 1 Aralık'tan itibaren Netflix'te izlenebilecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top