Hesabım
    Black Panther 2'nin Çekimleri Durduruldu

    Letitia Wright'ın sette yaralanması, filmin prodüksiyonunun 2022’ye ertelenmesine neden oldu.

    2018 yılında vizyona giren Marvel filmi Black Panther'in devam filmi Black Panther: Wakanda Forever'ın çekimleri, geçtiğimiz Haziran ayında başlamıştı. Filmin başrollerinden biri olan ve Black Panther'in kız kardeşi Shuri karakterini canlandıran Letitia Wright'ın sette yaşadığı bir kaza sonucunda yaralanması filmin çekimlerinin durdurulmasına neden oldu.

    Letitia Wright, Ağustos ayında çekimler sırasında yaşadığı bir kaza sonucunda ciddi bir omuz kırığı ve beyin sarsıntısı yaşadı. Filmin çekimleri bir süre daha devam etse de Wright'ın durumunun görünenden daha ciddi olması nedeniyle yapım şirketi, Letitia Wright iyileşene kadar prodüksiyonu durdurma kararı aldı. 

    Ancak Letitia Wright'ın önünde sete dönmek için bir engel daha var. Wright, Covid-19 aşısı olmayı reddediyor. Filmin çekimleri ABD'de gerçekleştiriliyor ve ABD, ülkeye giren yabancılara aşı olma şartını getirdi. Aşı olmayı kabul etmemesi durumunda, ABD vatandaşı olmayan Wright'ın ülkeye girememesi de söz konusu. 

    Black Panther, 2018 yılında vizyona girdiğinde büyük ses getirmiş ve En İyi Film de dahil olmak üzere 7 dalda Oscar'a aday gösterilmişti. Filmin başrol oyuncusu, Kral T'Challa/Black Panther karakterini canlandıran Chadwick Boseman'ın 2020 Ağustos'unda hayatını kaybetmesinden sonra, serinin devam filmi, hikayeyi Boseman olmadan devam ettirecek. 

    Black Panther: Wakanda Forever'ı ilk filmi de yönetmiş olan Ryan Coogler yönetiyor. Filmin senaryosu da yine Joe Robert Coole ve Ryan Coogler tarafından yazıldı. Oyuncu kadrosunda Martin Freeman, Lupita Nyong'o, Angela Bassett, Daniel KaluuyaWinston Duke, Danai Gurira gibi isimler yer alıyor. Filmin 11 Kasım 2022'de vizyona girmesi bekleniyordu, ancak çekimlerin 2022'ye kadar ertelenmesi vizyon tarihini de değiştirecek. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top