Hesabım
    Hayao Miyazaki, Son Bir Film İçin Stüdyo Ghibli'ye Geri Dönüyor

    2013 yılında emekli olacağını açıklayan Miyazaki, son bir film için geri döneceğini açıkladı.

    1985 yılında kurduğu animasyon stüdyosu Stüdyo Ghibli ile birbirinden başarılı ve sevilen filmlere imza atan usta yönetmen Hayao Miyazaki, artık uzun metraj filmler yapmayacağını ve emekliye ayrılacağını ilk açıkladığında yıl 1997'ydi. Ancak, Miyazaki'nin emeklilik kararı çok uzun sürmedi ve ünlü yönetmen 2001 yılında En İyi Animasyon Oscar ödülünü kazanan Ruhların Kaçışı (Spirited Away) ile yönetmenliğe geri döndü.

    Ruhların Kaçışı'ndan sonra birkaç kez daha emekli olduğunu açıklayan Hayao Miyazaki, bu yıllarda, kısa animasyon filmlerinin yanı sıra Yürüyen Şato ve Küçük Deniz Kızı Ponyo gibi uzun metraj filmlere imza atmış ve en son 2013 yapımı Rüzgar Yükseliyor'un ardından yeniden emekliliğini duyurmuştu.

    New York Times'ta yer alan habere göre, 80 yaşındaki Miyazaki emeklilik kararını bir kez daha askıya aldı ve son bir uzun metraj film yönetmek için Stüdyo Ghibli'ye geri dönüyor. Çok nadir röportaj veren yönetmen, yeni projesini ''büyük ölçekli bir fantezi'' olarak tanımladı. Filmin, Genzaburo Yoshino'nun 1937 tarihli ''How Do You Live?'' romanından uyarlandığı biliniyor. Roman, Tokyo'da yaşayan ve yakın zamanda babasını kaybetmiş olan 15  yaşındaki bir çocuğun hayatına odaklanıyor. Filmin 2022 yılında vizyona girmesi bekleniyor. 

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top