Hesabım
    Yürüyen Şato
     Yürüyen Şato
    9 Haziran 2006 Sinemada | 1s 59dk | Macera, Animasyon, Fantastik
    Yönetmen Hayao Miyazaki
    |
    Senarist Hayao Miyazaki
    Oyuncular: Chieko Baishô, Takuya Kimura, Akihiro Miwa
    Orijinal adı Hauru no ugoku shiro
    6 yaşından itibaren
    Üyeler
    4,4 790 Puanlama, 102 Eleştiri
    Beyazperde
    4,5
    Seanslar!
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yürüyen Şato, kendisine yapılan büyünün etkisini yok etmeye çalışan genç bir kızın hikayesini anlatıyor. Sıradan bir genç kız olan Sophie şeytani bir cadı tarafından büyüyle doksan yaşında bir kadına dönüşür. Sophie artık fazlasıyla yaşlanmış ve çevresi tarafından tanınmaz bir görünüme bürünmüştür. Bu yüzden büyük bir umutsuzluğa kapılan ve yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan Sophie, Howl isimli yürüyen bir şatoda yaşayan bir büyücünün yanına yerleşir. Bu şatoda yaşayan cinlerden biri de Sophie ile aynı kaderi paylaşmaktadır. Aynı amaç etrafında buluşan ikili kendilerine yapılan kara büyünün etkisini yok etmeye çalışacaklardır. Bu sırada şatonun dışında patlak veren savaş ülkenin birlik ve beraberliğini tehdit etmektedir. İkili artık hem kendileri için hem de ülkeleri için canları pahasına savaşmak zorunda kalacaktır.

    Animasyon dehası Hayao Miyazaki imzalı olan film animasyon türünün en yaratıcı yapıtlarından biri.

    Seanslar

    Bir oturum arayın

    Daha fazla sonuç göster

    Beyazperde Eleştirisi

    4,5
    Muhteşem
    Yürüyen Şato

    Miyazaki’nin Şatosu Yürüyor

    Yazar: Ali Ercivan
    Hayao Miyazaki, animasyon sinemasının en önemli ustalarından biri. Prenses Mononoke ve kendisine Animasyon Film dalında Oscar getiren Ruhların Kaçışı'nın (Spirited Away) ardından gerçekleştirdiği son filmi Howl's Moving Castle'ı tekrar vizyonda... Üvey ailesinin şapka dükkanında çalışan Sophie, büyücü Howl ile yaşadığı tesadüfi bir yakınlaşmanın ardından bir cadı tarafından yaşlı bir kadının bedenine hapsediliyor. Büyüyü bozmanın yolunu bulmak için bir yolculuğa çıkan Sophie, Howl'un yürüyen şatosuna rastgeliyor ve gerçek kimliği bilinmeden burada temizlikçi olarak çalışmaya başlıyor. Howl'un şatosunu ayakta tutan ateş cini Calcifer ve çocuk yaştaki asistanı ile birlikte içine girdikleri macera, filmin iskeletini oluşturuyor.Howl'un Yürüyen Şatosu, Miyazaki'den beklediğimiz her şeye sahip. Yönetmenin olağanüstü hayal gücünün eseri fantastik bir dünya, zengin bir görsellik ve mizansen duy

    Fragmanlar

    Yürüyen Şato Fragman
    Yürüyen Şato Fragman
    Öneriler

    Son Haberler

    Animasyon Filmlerin Ustası Miyazaki Gerçekten Emekli Mi Oluyor?
    Haberler - Sanatçılar
    27 Şubat 2017 Pazartesi
    Studio Ghibli Dönemi Sona Eriyor!
    Haberler - Sektörden
    Ünlü Japon yönetmen Hayao Miyazaki'nin kurucusu olduğu Studio Ghibli'nin kapanacağının duyurusu yapıldı.
    4 Ağustos 2014 Pazartesi
    Miyazaki Yine Galip
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Üstad topraklarında rakip tanımıyor
    3 Şubat 2005 Perşembe
    Miyazaki'nin Yürüyen Şatosu Rekora Koştu
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    Korku filmlerinden sonra animeler de İngilizce fırtınasında
    26 Kasım 2004 Cuma

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    belmafsar
    belmafsar

    Takipçi 31 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    10 Mart 2008 tarihinde eklendi
    hayal gücünün sınırsızlığı ve mükemmelliğinin ortaya çıktığı,sizi alıp içine hapseden acaip güzel bir anime..kaçırılmaması gereken bi film..
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Haziran 2015 tarihinde eklendi
    Miyazaki denilince şüphesiz akla yaratıcılık ve hayal gücü geliyor,filmlerinin en başında da Ruhların kaçışı ve Yürüyen Şato gelir.Gerçekten yaratıcılığına hayran kalmamak elde değil normalde anime çok seven biri değilimdir insanı farklı dünyalara götürüyor filmleri ve taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanıyor bu da onlardan biriydi..Howl ve Sophie karakterleri derinlemesine işlenmiş,sonu daha farklı ...
    Devamını oku
    dosto21
    dosto21

    Takipçi 49 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    13 Eylül 2010 tarihinde eklendi
    Sonu biraz basit olmuş ama filmden hiç bişey götürmemiş yine muhteşem hayal gücü ve etkili bir anime ben bayıldım şu miyazakinin animelerine bence kendi dalında dünyanın en iyisi miyazaki 10/10
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    28 Ağustos 2009 tarihinde eklendi
    mononeke hime kadar beğenmedim.aslında kendi başına yine yaratıcı ve sevimli bir film fakat bir şeyler oturmadı,doldurmadı içimi,o yüzden de tam puan veremedim bir türlü.miyazaki veya genel olarak anime severler memnun kalacaktır.yine sihir ve hayalgücünün başrol oynadığı bir miyazaki eseri.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Japonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Japonca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    • karakalemcem
      Dünya animasyon sektöründe Japon üstat Miyazaki birçok otorite tarafından en önde gelen ve kendi akımını yaratmış olarak kabul edilen bir yönetmendir.Bundaki en önemli etken ise yönetmenin inanılmaz,sonsuz,derin ve yaratıcı hayal gücü ve masalsı anlatımıdır.Bugüne kadar birçok animasyon örneği sunan Miyazaki her birinde bu saydığım unsurları başarılı ve etkili şekilde sunmayı başarmıştır.Ancak herkes tarafından kabul edilen ve ortak paydada buluşulan nokta ise Miyazaki diyince akla gelen Spirited Away ve Howl's Moving Castle'dır.Bu iki animasyonla birlikte yönetmen tam bir dünya markası haline gelmiştir.Benim açımdan ise yönetmenin Spirited Away çalışması hem kendi çalışmaları hemde dünya animasyon sektörü açısından ayrı tutulması gereken bir baş yapıttır ve animasyon sevsin sevmesin herkesin izlemesi gerektiği bir çalışmadır.Spirited Away'den sonra ise yönetmenle ilgili akla gelen ikinci başarılı yapım ise Howl's Moving Castle'dır.Benim şahsi kanaatime göre Sprited Away kadar etkili ve insanı içine çeken masalsı anlatımı ve hayal gücü başarısına sahip olmasada yinede etkili ve izlenmesi gereken bir yapım.Bundan kesinlikle bu animasyonun kötü ve başarısız olduğu yorumu ortaya çıkmasın kesinlikle başarılı ve yönetmene yakışan bir çalışma.Yönetmenin her zamanki kendine has anlatımını tarzını bulabileceğiniz başarılı bir yapım.Konusuna değinecek olursak Sofie isimli genç bir kızın bir büyücü tarafından 90 yaşında görünümlü yaşlı bir kadına dönüştürülmesi sonrasında bu büyüden kurtulmak için çıktığı yolculukta bir başka büyücü olan Howl'ın yardımınıda alarak başından geçen masalsı ve hayal gücü sınırlarını zorlayan macera dolu hikayesini izliyoruz.Büyücü Howl'ın uçan şatosu içinde aslında insanların hayal kurduğu ve sahip olmak istediği dış dünyanın kötülüklerinden ve çekişmelerinden soyutlanmış ve izole edilmiş bir dünya tasvir edilmiş.İsim verilmeden aktarılan iki büyük dünya ülkesinin birbiryle savaşının tasvir edildiği hikayede ,günümüz dünyasının büyük ve güçlü devletleri kıyasıya ve acımasızca eleştirilmiş ve savaş meraklısı birer canavar olarak tasvir edilmişler.Bu açıdan usta yönetmen her zamanki gibi sosyal ve toplumsal mesajlar vermeye bu çalışmasındada sürdürerek animasyonun aslında sadece animasyon olmadığını ve gerektiği zaman bir sinema filmi etkisinde eleştiri ve mesajda içerebileceğini en başarılı şekilde izleyenlere sunmayı başarmış.Şu ana kadar Miyazaki animasyonları izlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye edeceğim bir yönetmen.Bunuda en önemli iki çalışması Sprited Away ve Howl's Moving Castle den başlayarak yapmanızı tavsiye ediyorum,iyi seyirler.
    Back to Top