Hesabım
    ''Encanto'' ABD Gişesinin Bir Numarası Oldu

    Disney'in son animasyon filmi Enkanto: Sihirli Dünya, Şükran Günü haftasında ABD'nin en çok izlenen filmi oldu.

    Bu hafta ABD gişesinin bir numarasında, vizyona girdiği ilk hafta sonunda 27 milyon dolar, toplamda ise 40.3 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Disney animasyonu Enkanto: Sihirli Dünya var. Kolombiya'nın dağlık bölgesinde, Encanto adlı sihirli bir diyarda geçen eğlenceli aile filmi, Şükran Günü tatilinde sinemaya giden ailelerin en çok tercih ettiği film oldu. Filmin dünya çapındaki geliri 70 milyon dolara ulaşmak üzere.

    Enkanto'nun başarısı, geçen hafta kendi stüdyosu Sony'i bile şaşırtan bir izlenme rakamına ulaşan Hayalet Avcıları: Öteki Dünya'yı ikinci sıraya düşürdü. Film ikinci haftasında 24.5 milyon dolar kazandı ve ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 87.7 milyon dolara ulaştı. 

    Ridley Scott'un merakla beklenen ve Adam Driver, Lady Gaga, Al Pacino, Jared Leto, Salma Hayek gibi yıldızları bir araya getiren kadrosuyla dikkat çeken son filmi Gucci Ailesi, 14 milyon dolarlık bir hasılatla açılış yaparak listenin üçüncü sırasında yer aldı. Filmin dünya çapındaki toplam hasılatı 34.7 milyon dolar. 

    ABD gişesinin en çok izlenen dördüncü filmi, vizyondaki dördüncü haftasını geçiren Eternals oldu. Hafta sonunda 7.9 milyon dolar gelir elde eden Marvel filminin, ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 150 milyon doları geçti. Vizyondaki ilk hafta sonunda 5.3 milyon dolar gişe hasılatına ulaşan Resident Evil: Racoon Şehri gişe listesinin beşinci sırasında yer alıyor. Resident Evil serisinin başlangıç hikayesini anlatan film, ABD ve Kanada'da toplam 8.8 milyon dolar kazanırken, vizyona girdiği diğer ülkelerle birlikte toplam 13.9 milyon dolar gelir elde etti.

    Gişe listesinde dikkat çeken bir detay da Ekim'in son haftasında vizyone giren Dune'un ABD hasılatının nihayet 100 milyon dolar sınırını geçmesi. Altıncı hafta sonunda 2.2 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek, haftanın en çok izlenen sekizinci filmi olan Dune'un ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 102.2 milyon dolar. Dune'un dünya çapındaki geliri ise 374.2 milyon dolara ulaştı. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top