Hesabım
    ''West Side Story'' Suudi Arabistan, Katar ve Birçok Ülkede Yasaklandı!

    Steven Spielberg imzalı müzikal film, Orta Doğu'nun birçok ülkesinde gösterilemeyecek.

    1961 yapımı klasik müzikal film West Side Story'nin Steven Spielberg tarafından hayata geçirilen yeniden çevrimi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Umman ve Katar'da yasaklandı. 

    Disney ve 20th Century ortak yapımı film, çok sıkı sansür kuralları olan Suudi Arabistan ve Kuveyt'te gösterim için onay alamadı. Diğer ülkeler ise kendi sansür politkalarınca filmde değişiklikler yapmayı talep ettiler fakat Disney'den ret cevabı alınca filmi gösterime sokmama kararı aldılar. Filmin neden yasaklandığı resmi olarak açıklanmış değil, ancak The Hollywood Reporter'ın bölgesel kaynaklardan edindiği ve aktardığı bilgiye göre, kararın gerekçesi, filmin yeni versiyonu için trans bir karakter olarak yazılan ve non-binary oyuncu Iris Menas tarafından canlandırılan ''Anybodys'' adlı karakter.

    Eşcinselliğin resmi olarak yasak olduğu körfez ülkelerinde, herhangi bir LGBTQ temsili içeren film sansüre takılıyor. Son olarak yine Disney yapımı Eternals, eşcinsellik temsili içermesi nedeniyle Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar da yasaklanmıştı. 

    Türkiye'de 10 Aralık'ta vizyona girecek olan West Side Story, Tony Kushner ve Arthur Laurents tarafından yazıldı. Filmde Ansel Elgort, Rachel Zegler, Ariana DeBose, David Alvarez, Rita MorenoBrian d'Arcy James gibi oyuncular yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Eternals Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar'da Yasaklandı
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top