Hesabım
    ''West Side Story'' ABD Gişesinin Zirvesine Yerleşti

    Ünlü müzikalin Spielberg imzalı uyarlaması, beklenen açılışı gerçekleştiremese de gişenin bir numarası olmayı başardı.

    ABD gişesinde bu hafta en çok izlenen film, ünlü yönetmen Steven Spielberg tarafından, 1957 tarihli klasik müzikalden uyarlanan West Side Story oldu. Ancak film, beklenenin aksine, çok fazla seyirciyi salonlara çekemedi. West Side Story'nin açılış haftasındaki hasılatı yalnızca 10.5 milyon dolar. Ufukta Spider-Man: No Way Home ve Matrix Resurrections gibi merakla ve heyecanla beklenen iki büyük film varken, West Side Story'nin devam eden haftalarda gişede büyük bir başarıya imza atmasını beklemek zor. 

    Gişede iki hafta üst üste lider olan Encanto ise üçüncü haftasında 9.4 milyon dolarlık bir gişe hasılatına imza attı. Böylece Encanto'nun ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 71 milyon doları geçti. Kendi stüdyosu tarafından bile beklenmeyen, büyük bir açılış yapan Ghostbusters: Afterlife, dördüncü haftasında güşenin üçüncü sırasında yer alıyor. Hafta sonu 7.1 milyon dolarlık gişe hasılatına imza atan filmin ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 112 milyon doları aştı.

    Listenin dördüncü sırasında, Ridley Scott'un çok konuşulan fakat gişede beklenen seyirciyi yakalayamayan filmi House of Gucci var. Film, vizyondaki üçüncü hafta sonunda 4 milyon dolar gelir elde etti. Marvel'ın tartışmalı filmi Eternals ise ABD'de bu hafta en çok izlenen beşinci film oldu. Vizyondaki altıncı hafta sonunu geride bırakan film, bu hafta 3 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Önceki haftalarda gişenin zirvesinde yer alan Eternals'ın ABD ve Kanada'daki toplam hasılatı 161 milyon dolara ulaştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top