Hesabım
    Keanu Reeves, John Constantine Karakterini Yeniden Canlandırmak İstediğini Söyledi

    2005 yapımı Constantine filmi, mistik güçler konusunda uzman ve şeytan avlayıp, onları ait oldukları yere gönderen John Constantine karakterine odaklanıyordu.

    24 Aralık'ta vizyona girecek Matrix Resurrections için tanıtım turlarında olan Keanu Reeves, Steven Colbert tarafından sunulan talk show'da, 2005 yılında Constantine filminde canlandırdığı John Constantine rolüne geri dönmek istediğini söyledi. 

    Steven Colbert, Reeves'e ''Daha önce oynadığın ve tekrar oynamak istediğin ama kimsenin senden istemediği bir karakter var mı?'' diye sorarken ''İyi düşün çünkü bunu söyledikten sonra soracaklar'' diye ekledi. Fakat, Keanu Reeves bunu denediğini ancak Constantine için bir devam filmini hayata geçirmeyi başaramadığını söyledi. Gerçekten de Reeves, Constatine rolünü yeniden canlandırmak istediğini ve o filmin yarattığı dünyayı her zaman çok sevdiğini sık sık dile getiriyor.

    DC Comics karakterlerinden biri olan John Constantine karakteri ''Hellblazer''' çizgi roman serisinde karşımıza çıkan bir okült dedektif. Anti-sosyal davranışları ve şiddet eğilimi nedeniyle bir anti-kahraman olan John Constantine, mistik güçler konusunda uzman. İnsanları ele geçiren şeytanları avlıyor ve onları ait oldukları dünyaya geri gönderiyor. 

    Francis Lawrence tarafından yönetilen 2005 yapımı Constatine filmi, ikiz kardeşi Isabel'in ölümünün intihar olmadığını kanıtlayabilmek için özel dedektif John Constantine'e başvuran Angela Dodson'ın (Rachel Weisz) hikayesini anlatıyordu. Dindar bir Katolik olan ikizinin kendi canına kıymış olmasına ihtimal vermeyen Angela, John'a başvurur. John, vaktiyle intihara teşebbüs ederek cehenneme gitmiştir. Dünyaya yeniden geldiğindeyse öldüğünde cennete gidebilmek için kendisini iyi şeyler yapmaya adar. Isabel’in vakasına baktığında John, şeytanların, insan dünyasına girmeye çalıştıklarını fark eder ve John’un onlara karşı açtığı savaş, kendisini direkt olarak İblis ile bir çatışmaya yönlendirir.

    Keanu Reeves geçtiğimiz günlerde Marvel filmlerinde rol almaktan onur duyacağını da açıklamıştı. Yıldızın DC Comics'ten Constantine rolüne geri dönmek istediğini açıklaması, Marvel ve DC'nin Keanu Reeves'i kendi evrenlerine katmak için savaşmalarına yol açabilir.

    Programda konuşulan konulardan biri de Keanu Reeves'in internette dolaşan ve ''Üzgün Keanu'' olarak adlandırılan meşhur fotoğrafıydı. Yıllarca bir sürü espriye konu olan fotoğrafı Keanu Reeves "Yalnızca bir sandviç yiyordum. Düşünüyordum. Başımdan geçen bazı olaylar vardı, acıkmıştım" diyerek açıkladı. 2010 yılında çekilen fotoğraf, Reeves ve Matt Kindt tarafından yaratılan BRZRKR adlı çizgi romanın çizeri Ron Garney tarafından kullanıldı. Reeves, Garney'in bu çizimi yaparken kendi fotoğrafını referans aldığını bilmediğini söyledi. İşte Keanu Reeves ve Steven Colbert'in sohbetinin tamamı:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top