Hesabım
    "Licorice Pizza" Karakter Rehberi

    1970'lerin başında, Hollywood'da geçen bir hikayeyi anlatan Licorice Pizza'nın gerçek hayattan uyarlanan karakterlerini derledik.

    Paul Thomas Anderson'ın merakla beklenen Licorice Pizza filmi vizyona girdi. Başrollerini Alana Haim ve Cooper Hoffman'ın paylaştığı film, 1970'li yıllarda geçen bir ilk aşk ve büyüme hikayesi anlatıyor. filmde ayrıca Sean Penn, Bradley CooperTom Waits gibi isimler rol alıyor.

    Licorice Pizza, kurgusal bir film. Ancak izleyicileri 1970'lerin Hollywood'una götüren filmdeki birçok karakter ya gerçek hayattaki karakterleri temsil ediyor ya da gerçek karakterlerinden ilham alınarak yaratıldı. 20'li yaşlarının ortalarında, bir fotoğrafçı asistanı olan Alana Kane (Alana Haim) ile 15 yaşındaki oyuncu ve Gary Valentine arasındaki arkadaşlığı ve romantizmi anlatan filmin senaryosunda, Paul Thomas Anderson ve yapımcı Gary Goetzman'ın Hollywood anılarından detaylar da içeriyor.

    Licorice Pizza, yalnızca gerçek karakterlerden ve hikayelerden uyarlanması nedeniyle değil, oyuncu kadrosu nedeniyle de Paul Thomas Anderson'ın diğer filmlerinden ayrılan bir gerçekçiliğe sahip. Alana Haim, Licorice Pizza'da başrol oyuncusu Alana Kane rolüyle sinemaya ilk adımını atıyor, ancak o ve ailesinin yönetmenle uzun bir geçmişi var. Kız kardeşleriyle birlikte HAIM grubunu kurmasıyla tanınan Alana'nın tüm ailesi Licorice Pizza'da kendilerini oynuyorlar. Gerçek ailenin dinamiği, filmin ulaşılabilir gerçekçiliğine katkıda bulunuyor.

    Haim ailesinin yanı sıra Paul Thomas Anderson, sık sık birlikte çalıştığı merhum Philip Seymour Hoffman'ın oğlu Cooper Hoffman, filmde başrolde yer alıyor. Ayrıca, Anderson'ın eşi, oyuncu Maya Rudolph ve çocukları da filmde küçük rollere sahip. Bunların hepsi filmin doğallığına ve inandırıcılığına katkıda bulunuyor. 

    Filmin ana karakterleri Alana ve Gary'nin, Hollywood aktörleri ve profesyonelleriyle tanıştırılması, filmin bu küçük atmosferini kıran tek önemli olay olarak karşımıza çıkıyor. Nostaljik Hollywood ambiyansına gerçekten katkıda bulunan Licorice Pizza karakterlerinin çoğu, bu dönemin gerçek insanlarına dayanıyor.

    Gelin Licorice Pizza'nın, gerçek hayattan uyarlanan karakterlerini birlikte inceleyelim...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top