Hesabım
    ABD Gişesinde "Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok" ve "Çığlık" Rekabeti Yaşanıyor

    Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok, yeniden gişenin zirvesinde.

    Geçtiğimiz hafta, ABD gişesinin bir numarasında Çığlık filmi yer alıyordu. İkonik korku serisinin beşinci filmi olan ve genel olarak olumlu eleştiriler alan film, Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok'u haftalarca yer aldığı zirveden indirmeyi başarmıştı. Fakat bu hafta Örümcek-Adam yeniden zirveye yükseldi.

    Vizyondaki 6. haftasında 14 milyon dolar hasılat elde eden filmin ABD'deki toplam hasılatı 720 milyon doları aştı. Şu anda ABD'de tüm zamanların en iyi gişe yapan 4. filmi olan Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok, 3. sıradaki Avatar'dan yalnıza 40 milyon dolar geride yer alıyor. (1. sırada 936 milyon dolar ile Star Wars: The Force Awakens, 2. sırada ise 858 milyon dolar ile Avengers: Endgame yer alıyor.) Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok, 1 milyar 690 milyon dolar hasılat ile dünya çapında en çok gişe hasılatı elde eden 6. film oldu.

    Geçen haftanın bir numarası Çığlık, vizyondaki 2. hafta sonunda 12.4 milyon dolar kazanarak ABD gişesinin ikinci sırasında yer alıyor. ABD'deki toplam hasılatı 50 milyon doları aşan filmin dünya genelindeki hasılatı ise yaklaşık 85 milyon dolar.

    ABD gişesinin 3. sırasında, 5.7 milyon dolarlık hafta sonu hasılatı ile başarılı animasyon filmi Şarkını Söyle 2 yer alıyor. Filmin ABD'deki toplam gişe kazancı 120 milyon doları aştı. Başrollerini Abigail Cowen ve Tom Lewis'in paylaştığı Redeeming Love ise, ilk hafta sonunda 3.7 milyon dolar hasılat elde ederek 4. sıraya yerleşti. ABD gişesinin ilk beşini tamamlayan film ise 1.8 milyon dolar ile The King's Man: Başlangıç oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top