Hesabım
    Sam Mendes'in Colin Firth ve Olivia Colman'lı Filmi "Empire of Light"ın Çekimleri Başladı

    Film 1980'li yıllarda eski bir sinemada geçen bir aşk hikayesini anlatacak.

    Oscar'lı usta sinemacı Sam Mendes'in son projesi olan romantik dram filmi "Empire of Light"ın çekimleri İngiltere'nin güney kıyılarında başladı. 

    Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncular Olivia Colman (The Favourite, The Lost Daughter) ve Colin Firth'ün (The King's Speech, Bridget Jones' Diary) rol aldığı filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Emmy Adayı Toby Jones (Tinker Tailor Soldier Spy), Micheal Ward (Top Boy), Crystal Clarke (Star Wars: The Last Jedi) ve Tanya Moodie (Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker) gibi isimler yer alıyor. Çekimlerin başlamasıyla birlikte filmin kadrosuna Tom Brooke (Sherlock) ve Hannah Onslow'un da katıldığı açıklandı. 

    Filmin görüntü yönetmenliğini, yine Sam Mendes'in yönettiği "1917" filmiyle ve "Blade Runner 2049"daki çalışmasıyla Oscar ödülü kazanan Roger Deakins üstleniyor. Senaryosu da Sam Mendes tarafından kaleme alınan "Empire of Light"ın konusu ile ilgili çok fazla bir bilgimiz yok ancak filmi 1980'li yıllarda, eski bir sinemada geçen bir aşk hikayesini anlattığı biliniyor.

    "Empire of Light", daha önce "Road to Perdition", "Revolutionary Road", "Skyfall" ve 1999'da En İyi Film ve En İyi Yönetmen de dahil olmak üzere 5 dalda Oscar kazanan "American Beauty" gibi filmlere imza atan başarılı sinemacı Sam Mendes'in senaryosunu tek başına kaleme aldığı ilk film olma özelliği de taşıyor.

    Ödüllü sinemacıları ve oyuncuları bir araya toplayan "Empire of Sun" sinemaseverler tarafından merakla bekleniyor. Filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top