Hesabım
    Hayallerin Peşinde
     Hayallerin Peşinde
    27 Şubat 2009 Sinemada | 2s 5dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Sam Mendes
    |
    Senarist Justin Haythe
    Oyuncular: Kate Winslet, Leonardo DiCaprio, Michael Shannon
    Orijinal adı Revolutionary Road
    Üyeler
    3,4 523 Puanlama, 114 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Richard Yates'in aynı adlı kitabından uyarlanan ?Revolutionary Road ? Hayallerin Peşinde?, Frank ve April Wheeler çiftinin (Leonardo DiCaprio ? Kate Winslet) bakış açısından Amerikan evlilik kurumunun etkileyici bir portresini çizer.

    Yates'in 1950'ler Amerika'sında geçen öyküsünde modern ilişkilerde yansımasını bulmuş bir soru gündeme getirilir: İki insan birbirinden ayrılmak zorunda kalmaksızın sıradan hayat düzeninden kopmayı başarabilir mi?

    Frank ile April, kendilerini her zaman çok özel, farklı görmüşler; hayatı yüksek ideallerine uygun şekilde yaşamaya hazır ve istekli olmuşlardır. Bu nedenle lüks evlerin sıralandığı bir cadde olan Revolutionary Road'daki yeni evlerine taşındıklarında kendilerini çevreleyen durağan ortamdan bağımsızlıklarını gururla ilan ederler. O dönemin toplumsal sınırlarını belirleyen tuzaklara asla düşmemeye kararlıdırlar.

    Ancak Wheeler çifti kendilerini hiç beklemedikleri bir durumun tam içinde bulur: Frank Wheeler rutin bir işi olduğu için sinirleri günden güne bozulan yetişkin bir erkeğe dönüşürken April de istek ve tutkularını bastırmaya çalışan mutsuz bir ev kadını olup çıkar. Sonuç ise tıpkı diğerleri gibi hayallerini kaybetmiş tipik bir Amerikan ailesidir.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Hayallerin Peşinde

    Hayallerin Peşinde

    Yazar: Arzu Çevikalp
    Soyut bir kavram olan mutluluk hakkında çok önemli bir söz vardır; "mutluluk insanın içindedir" diye. Bilir misiniz? Pirüpak ifadeyle ele alacak olursak, kendilerine güvenmeyen kişilerin mutluluğu elde etmesi çok zordur ve ufacık mutluluklarla yetinebilmeyi öğrenmek hayatın düsturlarından biridir. Bu yapılmadığı takdirde sonumuz Revolutionary Road (Hayallerin Peşinde) filmindeki Wheeler'lar gibi olabilir. Tüm bunları bir kenara koyduğumuzda mutluluğa erişmek uğruna her zaman "ben kimim" sorusuna yanıt arayan April özel biri olup olmadığını anlamaya çalışırken şunu unutuyor: mekân değiştirmenin her zaman iyi bir çözüm yolu olmayacağını. Çünkü oranın havasına suyuna alışamamış olmak da var işin içinde. Bir de çatırdayan evliliği mutsuzluğun merkezine oturttuk mu, tamamdır senaryomuz. Revolutionary Road (Hayallerin Peşinde) tüm bu sorunları beyazperdeye aktararak, Amerikan Rüyası'nın kökler

    Fragmanlar

    Hayallerin Peşinde Orijinal Fragman 2:05
    Hayallerin Peşinde Orijinal Fragman
    14.142 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Yakın Plan: Leonardo DiCaprio
    Haberler - Sanatçılar
    28 Aralık 2021 Salı
    TV’de Hafta Sonu (17-19 Kasım)
    Haberler - TV Özel Dosyalar
    Planetarium, Gizli Sayılar, Lincoln...
    17 Kasım 2017 Cuma

    Oyuncular

    Kate Winslet
    Rolü : April Wheeler
    Leonardo DiCaprio
    Rolü : Frank Wheeler
    Michael Shannon
    Rolü : John Givings
    Kathy Bates
    Rolü : Helen Givings

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    korcane
    korcane

    Takipçi 186 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    16 Ocak 2009 tarihinde eklendi
    bence film ne kadar ağır ilerlesede oyunculuklar o kadar güzelki sıkılmadan izlettiriyor.titanic ıle kıyaslayanlar için yazıorum aradan 13 sene geçti ve iki oyuncuda artık bence cok daha ii işler cıkartıolarlar karakter oyuncusu oldular ikiside o yuzden titanic tarzı film yapacaklar diye bişi yok artık.ama 2sinin tekrar buluşması cok ii o ayrı.ozellikle 'kate winslet'altın kure yi haketmiş.gercekden cok saglam oynamış ...
    Devamını oku
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    14 Kasım 2010 tarihinde eklendi
    Finali ile yürek burkan, banliyö hayatına bakışı ile ilk filmi 'Amerikan Güzeli' nden daha sert bir film çekmiş Sam Mendes...
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    26 Aralık 2009 tarihinde eklendi
    Anlamıyorum bazı insanlar bu filme nasıl boş diyebiliyor? hayatın gerçeklerine ayna tutan bu filmi bizim gözümüzde bakmayan anlayamaz. evliliği ve kendinizi tanıyınca bu filmi izlerken neler verdiğini anlayacaksınız. leo oyuncu olmamış, oyuncu doğmuş. oscarlık bir iş çıkarmış.
    JeanClaudeVanDamme
    JeanClaudeVanDamme

    Takipçi 1.209 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    13 Ekim 2012 tarihinde eklendi
    Dışarıdan bakınca birbirine tutkuyla bağlı ve çok mutlu görünen bir çiftin birbirlerine karşı yalanları,ihanetleri,hayata yabancılaşmaları,hayalleri... Sam Mendes dokuz yıl aradan sonra Amerikan Rüyası'na en sağlam yumruklarından birini atıyor.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, İngiltere
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2008
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 35 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2008, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2008.

    Yorumlar

    • zafer-calayoglu
      leonardo dicaprio oyunculuğu bir harika bu filmde zaten leo yaş aldıkça oyunculuğu daha da iyiye gitmeye başladı takip eden arkadaşlar farkındadır.film kurgu ve senaryo itibari ile uyarlama çok iyi olmuş sizi bağlıyor ve her anlamada kendinizide sorgulamanıza sebep oluyor,yönetmenin dediği gibi konu evrensel bir konu olduğu için kitap 1950 lerde çıkmış olmasına rağmen hala güncelliğini koruyorherkese tavsiye ederim 5/3,5
    Back to Top