Hesabım
    Oscar Seyirci Ödülleri'nin Finalistleri Belli Oldu!

    En çok oyu alarak finale kalan 10 film şaşkınlık yarattı.

    Bu yılki Oscar töreninin organizatörleri son haftalarda tartışmalara yol açan bir dizi karar aldı. Bunlardan biri, sekiz ödül kategorisinin canlı yayında açıklanmayacak olması. Bizzat sinema endüstrisinin çalışanları tarafından yoğun bir şekilde eleştirilen kararla ilgili haberimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. 

    Bu yılın Oscar'larına damga vuran bir diğer önemli kara ise seyirci oylaması yapılması oldu. Oscar tarihinde bu yıl ilk kez, seyircilerin en çok sevdiği film de ödüllendirilecek. bunun için Twitter ve Akademi'nin web sitesi üzerinden yapılan oylama bugün itibariyle sona erdi. Bu karar, genel olarak büyük bir kızgınlık değil ama büyük bir merakla karşılandı.

    Oylamanın çeşitli hayran gruplarını harekete geçirdiğini ve bu nedenle en favori filmin değil, hangi hayran grubunun sosyal medyada en iyi şekilde çalıştığının belli olacağını söyleyerek bu kategoriyi eleştirenler de oldu. Oylamada ilk 10'a kalan filmlere bakıldığında da bu eleştirinin haklılığı göz önüne seriliyor. 

    94.Oscar Ödülleri'nde seyircilerin oylarıyla belirlenen 10 finalist film şunlar: 

    En çok oy alan bu filmler herkesi şaşırtı. "Zack Snyder's Justice League" oylamada önde giden bir filmdi ancak yönetmen kurgusu olması nedeniyle yarışmaya uygun değildi. Bu nedenle Snyder hayranları, yönetmenin Netflix'teki "Army of Dead" filmini desteklemeye karar vermiş gibi görünüyorlar. Johhny Depp'in hayran kitlesi, oyunucunun çok kısıtlı bir gösterim imkanı elde eden dram filmi "Minamata"yı yoğun bir şekilde desteklerken, DC ve James Gunn hayranlarının da "The Suicide Squad" için bir kampanya yürüttüğü anlaşılıyor. 

    Spider-Man: No Way Home, Dune gibi filmlerin seçilmesi gayet anlaşılabilir bir durumken, Netflix'te küresel ilk 10'a giremeyen Andrew Garfield'lı "Tick, Tick...Boom!"un ya da "The Power of the Dog"un listede yer alması hayran gruplarının iyi çalıştığı şeklinde yorumlanıyor. 

    Listedeki en çok şaşkınlık yaratan filmlerden biri ise "Cinderella" oldu. Eleştirmenler tarafından beğenilmeyen, hayranlardan ise geçer not alamayan film için büyük çapta ve organize bir oylama çalışması yürütülüğü biliniyor. Yıl çok konuşulan ancak geniş çapta bir izleyici kitlesine sahip olamayan korku filmlerinden biri olan "Malignant" de seyirci favorilerine girerek şaşırtan bir film. 

    Bu 10 filmden hangisinin en çok oyu aldığı 27 Mart'ta düzenlenecek ödül töreninde belli olacak. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top