Hesabım
    Oscar'lı Oyuncu William Hurt Hayata Veda Etti

    1980'li yılların önde gelen oyuncularından William Hurt, 71 yaşında hayatını kaybetti.

    1980'lerin önde gelen erkek oyuncularından biri olan, 1985'te Hector Babenco yönetimindeki "Kiss of the Spider Woman" ("Örümcek Kadının Öpücüğü") ile Oscar kazanan ve "The Big Chill" ve "Body Heat" gibi klasik filmlerde başrol oynayan William Hurt, pazar günü doğal sebeplerle hayatını kaybetti. 

    Oğlu Will yaptığı açıklamada, "Hurt ailesi, sevgili babamız ve Oscar ödüllü aktör William Hurt'un 13 Mart 2022'de 72. doğum gününden bir hafta önce vefat etmesinin yasını büyük bir üzüntüyle karşılıyor. Ailesinin yanında, doğal sebeplerden dolayı, huzur içinde öldü." ifadelerinde bulundu.

    Hurt, uzun kariyeri boyunca dört kez Oscar'a aday gösterildi, "Broadcast News" ve "Children of a Lesser God" filmleriyle 1987 ve 1988'deki En İyi Erkek Oyuncu adaylıklarının yanı sıra "A History of Violence" ile 2005 yılında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığı elde etti.

    Marvel'ın 2008 yapımı "The Incredible Hulk" filminde General Thaddeus Ross karakterine hayat veren Hurt, bu rolü "Captain America: Civil War", "Avengers: İnfinity War", "Avengers: Endgame" ve son olarak "Black Widow" filmlerinde de tekrarlayarak genç nesil film severler tarafından da iyi tanınan bir oyuncu haline geldi.

    Sinema kariyerinin yanı sıra sahnede de başarılı bir oyuncu olan William Hurt "Henry V", "Fifth of July", "Richard II", "A Midsummer Night's Dream" oyunlarında rol aldı ve "Hurlyburly"deki rolüyle Tony ödülüne aday gösterildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top