Hesabım
    Oscar Ödüllü Yönetmen Kathryn Bigelow Yeni Filmi İçin Netflix'le İş Birliği Yapacak

    Oscar ödülü kazanan ilk kadın yönetmen olan Kathryn Bigelow, son uzun metrajı "Detroit"i 5 yıl ardından yeni filmini çekmeye hazırlanıyor.

    Oscar ödüllü Kathryn Bigelow bir sonraki projesini resmen açıkladı. Bigelow'un, yeni uzun metraj filmi "Aurora"yı Netflix için çekeceği The Hollywood Reporter tarafından duyuruldu.

    Filmin senaryosu "Jurassic Park", "Spider-Man", "Mission Impossible" gibi filmlerin senaristi David Koepp'in, geçtiğimiz Haziran ayında yayımlanan aynı adlı romanından uyarlanacak. Yapımcılığını Greg Shapero ve Gavin Polone'un üstlendiği projenin senaryosunu da Koepp kendisi kaleme alacak. 

    2010 yılında "The Hurt Locker" filmiyle En İyi Yönetmen Oscar'ını kazanan ve Oscar tarihinde bu ödülü kazanan ilk kadın yönetmen olan Bigelow, en son 2017 yılında "Detroit" adlı uzun metrajı yönetti. Aradan geçen beş yılda Kathryn Bigelow yalnızca "I Am Not A Weapon" adlı kısa filmi ve "Apple iPhone 13 Pro: Hollywood in Your Pocket" adlı reklam filmini yönetti. 

    "Aurora", Illinois'teki Aurora kasabasında yaşayan ve  suçlu eski kocasının ayrılmasından sonra asi genç oğlunu geride bırakarak geçinmeye çalışan Aubrey Wheeler'ın hikayesini takip ediyor. Fakat filmin esas hikayesi, bütün dünyada elektriklerin gitmesine neden olan bir solar fırtınanın yaşanmasıyla başlıyor. 

    Netflix'in yapımcılığında hayata geçirilecek olan projenin yapım bütçesinin 100 milyon dolar olarak belirlendiği de bildiriliyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top